O Γύρος της Κρήτης σε μία εβδομάδα - Δείτε πως θα κάνετε οικονομικά τις διακοπές σας (φωτό)

Το απόλυτο νησί!

Τα Λευκά Όρη και ο Ψηλορείτης, το Ενετικό λιμάνι στα Χανιά, η παλιά πόλη του Ρεθύμνου, η Κνωσός και η Σπιναλόγκα, το φαράγγι της Σαμαριάς, η παραλία Ελαφονήσι και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, τα υπερήφανα Σφακιά και το οροπέδιο του Λασιθίου είναι το… 1% του φαινομένου που λέγεται «Κρήτη»

Ανακαλύψτε τη, με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Manessis Travel.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η ΜΕΡΑ
ΜΕΓ. ΠΕΜΠΤΗ: ΑΘΗΝΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΝΥΔΡΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ - ΕΛΟΥΝΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί για την πτήση μας για το Ηράκλειο. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και μεταφερόμαστε στο εντυπωσιακότατο ενυδρείο στο εντυπωσιακό ενυδρείο “Θαλασσόκοσμος”(έξοδα ατομικά), ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης και λειτουργεί από το 2005. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από τους μικροσκοπικούς κάβουρες μέχρι και τον θηρευτή καρχαρία που περνούν από μπροστά του σε απόσταση αναπνοής. Εντυπωσιακές παράλληλα είναι οι εικόνες που προκαλούν οι θαλάσσιες χελώνες, οι μέδουσες, οι ροφοί, οι τσιπούρες, οι αστακοί, οι σαργοί, οι καραβίδες, τα σελάχια, οι σκορπιοί κ.α. Ακόμη ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει και τα τροπικά πολύχρωμα ψάρια και τις θαλάσσιες ανεμώνες. Μετά από αυτή την μοναδική εμπειρία, συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη ζωή των Κρητικών στο πέρασμα των χρόνων. Επίσκεψη στo Μουσείο ''ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ'' στο Λιμάνι Χερσονήσου, ένας χώρος διατήρησης και προβολής της Παραδοσιακής ζωής και του Λαϊκού Πολιτισμού της Κρήτης (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα  στα ταβερνάκια της περιοχής δοκιμάζοντας τοπικές κρητικές συνταγές(έξοδα ατομικά). Μεταφορά στην Ελούντα και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας AQUILA ELOUNDA 5*και το βράδυ μπουφέ δείπνο με νηστίσιμα και με εδέσματα.

2η ΜΕΡΑ
ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στο Όρος Δίκτη. Στο κέντρο της οροσειράς, σε υψόμετρο 850μ. σχηματίζεται το μεγαλύτερο οροπέδιο της Κρήτης, το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου σύμφωνα με την μυθολογία είναι η γενέτειρα του θεού Δία ,περιτριγυρισμένο από τα μικρότερα οροπέδια. Μπροστά μας αντικρίζουμε μια πανέμορφη και εύφορη έκταση, γεμάτη καρυδιές, μηλιές, ανεμόμυλους και σπάνια βλάστηση. Γραφικά χωριουδάκια, εκκλησίες, μοναστήρια που κυριολεκτικά περικυκλώνουν το Οροπέδιο του Λασιθίου. Συνεχίζουμε για τον ειδυλλιακό Αγ. Νικόλαο πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου. Η πόλη του Αγίου Νικολάου ήταν το κύριο λιμάνι της ανατολικής Κρήτης, λόγω της φυσικής προστασίας που προσφέρουν τα νησάκια του Κόλπου Άγιοι Πάντες και Φούρνοι. Χτισμένη επάνω σε τρεις λόφους θα μας μαγέψει με το χαρακτήρα και με τα μικρά, ελικοειδή δρομάκια της. Η πλατεία Ελευθερίας είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στις πολλές πλατείες της πόλης, όμως η πιο γραφική είναι η πλατεία Νεάρχου, γνωστή για τα νεοκλασικά στοιχεία της. Εκτός από τη σύγχρονη μαρίνα, σήμα κατατεθέν του Άγιου (όπως λένε την πόλη τους για συντομία οι ντόπιοι) είναι η λίμνη Βουλισμένη με τα ταβερνάκια και τα καφέ της. Χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Νηστίσιμο δείπνο και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου.

3η ΜΕΡΑ
ΜΕΓ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΒΑΪ – ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ - ΣΗΤΕΙΑ
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το φοινικόδασος του Βάι, το λεγόμενο “Αισθητικό Δάσος”, μια καταπράσινη όαση με χιλιάδες φοίνικες που καταλήγουν στην πανέμορφη αμμουδιά. Το παραδεισένιο φοινικόδασος είναι φυτρωμένο σε ένα μεγάλο σύστημα υγροτόπων εκτάσεως 250 στρεμμάτων με υφάλμυρο νερό που αναβλύζει από τη γη. Η περιοχή ήταν άγνωστη ως τις αρχές τις δεκαετίας του 1970, όταν γυρίστηκε εδώ μία διαφήμιση και έκανε το μέρος διάσημο σε όλο τον κόσμο. Αφού φωτογραφίσουμε αυτό το μοναδικό μέρος, θα συνεχίζουμε για την Μονή Τοπλού, μια από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες Μονές της Κρήτης, με το χαρακτηριστικό κωδωνοστάσιο. Το μεσημέρι θα μας βρει  στην  Σητεία, την πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Ερωτόκριτου. Χτισμένη αμφιθεατρικά, στον μυχό του ομώνυμου Κόλπου με το Βενετσιάνικο φρούριο του Καζάρμα και τα ερείπια του μινωικού πολιτισμού. Σήμερα διατηρεί την παράδοση της ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται. Χρόνος να  απολαύσουμε την βόλτα μας, τον καφέ μας αλλά και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας και Αναστάσιμο δείπνο.

4η ΜΕΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο πρόγευμα. Ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψή στη Σπιναλόγκα, απέναντι από την Ελούντα, όπου θα περάσουμε με πλοιάριο (έξοδα ατομικά). Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα και αξιόλογα σημεία της Κρήτης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στους όμορφους και πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου. Απολαύστε την ομορφιά της Κρητικής Γης. Δίπλα στην πισίνα έχει αρχίσει το ψήσιμο του οβελία, προσφέρονται μεζεδάκια και ρακί και το γλέντι ξεκινά. Παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα με πρωταγωνιστή τον οβελία και ζωντανή μουσική! Το απογευματάκι σας προτείνουμε μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του Αγ. Νικολάου.

5η ΜΕΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΝΩΣΟΥ – ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού (έξοδα ατομικά), το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Το ανάκτορο της Kνωσσύ είναι το μεγαλύτερο από τα κέντρα της μινωικής εξουσίας. Πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα που αναπτύσσεται σε χώρο 22.000 τ.μ. Χτισμένο σ' ένα κατά μεγάλο ποσοστό τεχνητό λόφο ήταν το εντυπωσιακότερο από τα μινωικά ανάκτορα. Αποτελούσε το κέντρο διοίκησης της μινωικής Κνωσού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Το πρώτο ανάκτορο κτίστηκε περίπου το 2000 π.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση το ανάκτορο της Κνωσού αποτέλεσε την έδρα του βασιλιά Μίνωα. Έπειτα, θα βρεθούμε στην πόλη του Ηρακλείου για να θαυμάσουμε τα σημαντικότερα της πόλης όπως το λιμάνι με το ενετικό φρούριο, τα ενετικά τείχη με την μοναδική θέα και τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία Λιονταριών, σημείο αναφοράς της πόλης, για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) γύρω από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου και τη Λότζια, το επιβλητικό κτίριο που στεγάζει  το δημαρχείο του δήμου Ηρακλείου. Συνεχίζουμε μέσω του αυτοκινητοδρόμου για το Ρέθυμνο. Άφιξη και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές AQUILA RYTHIMNA BEACH 5* Deluxe στον Αδελιανό κάμπο. Το βράδυ πλούσιο δείπνο και μπουφέ.

Διαβάστε ακόμα: Το απόλυτο μέρος για διακοπές στο εξωτερικό - 12 μέρες σε Χαβάη - Δυτικές ΗΠΑ !

6η ΜΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ: ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΦΟΡΤΕΤΣΑ
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επισκεπτόμαστε την ιστορική Μονή Αρκαδίου.  Η πρώτη μορφή της Μονής πιθανολογείται ότι οικοδομήθηκε είτε κατά την περίοδο 961 με 1014, είτε στα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας. Ήδη από τον 16ο αιώνα, το μοναστήρι ήταν χώρος επιστήμης και τέχνης και διέθετε σχολείο και πλούσια βιβλιοθήκη, ενώ έπαιξε ενεργό ρόλο στην κρητική αντίσταση της Τουρκοκρατίας κατά την Κρητική εξέγερση του 1866. Αργότερα, γνωριμία με την πόλη του Ρεθύμνου. Είναι ένας μεγάλος οικισμός  που κατοικείται από τον 5ο αιώνα π.Χ., καθώς σχετίζεται με την αρχαία Μινωική πόλη Ρίθυμνα. Τη μεγαλύτερη ακμή του το Ρέθυμνο την γνώρισε κατά τη διάρκεια της Βενετοκρατίας (1211-1669), η οποία άρχισε την καθοδική πορεία μετά την κατάκτηση από τους Οθωμανούς. Περίπατος στην παλιά πόλη με το εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο κάτω από τα τείχη της Φορτέτσας (ενετικό κάστρο) με τα γραφικά δρομάκια, τη Λότζα, την κρήνη Ριμόντι, τον Φάρο στο ειδυλλιακό λιμανάκι. Χρόνος για ρακές και γεύμα (έξοδα ατομικά) στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο για να χαρείτε τις ανέσεις του υπερπολυτελούς συγκροτήματος. Το βράδυ πλουσιοπάροχο δείπνο με μπουφέ.

7η ΜΕΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ – ΜΟΥΡΝΙΕΣ – ΧΑΝΙΑ - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - ΑΘΗΝΑ
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την μαγευτικής ομορφιάς λίμνη Κουρνά. Είναι  μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Κρήτη όπου βρίσκεται μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, ανάμεσα στις δυτικές πλαγιές των Λευκών Ορέων και την εύφορη πεδιάδα της Γεωργιούπολης. Η λίμνη του Κουρνά και τα περίχωρα της αποτελούν ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα για την Ελλάδα, καθώς είναι από τις λίγες περιοχές της Κρήτης όπου υπάρχει άφθονο γλυκό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και αν είναι εφικτό μια βόλτα μέσα στην λίμνη με θαλάσσια ποδήλατα (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο χωριό Μουρνιές, όπου θα δούμε (εξωτερικά) το σπίτι που γεννήθηκε ο Ελ. Βενιζέλος και μετέπειτα θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη των Χανίων, από τη Δημοτική αγορά του 1913 (ανάλογη της Μασσαλίας) μέχρι την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι με τα πολλά αρχοντικά και τα γραφικά καφέ σε μία σύνθεση μοναδικής ποιητικής ομορφιάς. Παραδοσιακά σπίτια, εκκλησιές, δαιδαλώδη καλντερίμια, κάστρα, τείχη, μουσεία, νεοκλασικά και βενετσιάνικα αρχοντικά. Τα Χανιά έχουν πάντα κάτι για τον καθένα. Χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και ανηφορίζοντας από την αρχοντική συνοικία Χαλέπα θα φτάσουμε στο άλσος του Προφήτη Ηλία με την πανοραμική θέα, τους περίφημους Τάφους των Βενιζέλων και το άγαλμα της Ελευθερίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο των Χανίων και παίρνουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εσείς θα πάτε; 

Διαβάστε ακόμα: Το Πάσχα δεν είναι μακριά, η Ιαπωνία όμως είναι! - «Αλλάξτε» παραστάσεις & παραδόσεις για φέτος - 12 μέρες στην πιο εξελιγμένη χώρα του κόσμου (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ