Ο Σπύρος Σούλης ξέρει: Αυτός είναι ο εγγυημένος τρόπος για να απολυμάνετε τα λούτρινα κουκλάκια των παιδιών σας - Έτσι θα είναι χνουδωτά & μαλακά !

Ποια είναι και η κατάλληλη συχνότητα καθαρισμού;

Όσοι έχετε παιδιά σίγουρα θα δυσκολεύεστε να καθαρίσετε τα λούτρινα κουκλάκια, γιατί σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν μπορούν να απολυμανθούν απλά με ένα σκούπισμα.  

Ο πιο εγγυημένος τρόπος για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά είναι να τα βάλετε να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων, ακόμα και αν μόλις τα αγοράσατε από κατάστημα, γιατί είναι πολύ πιθανό το παιδί να τα βάλει στο στόμα ή να τα τρίψει στο πρόσωπό του.

Για να γλιτώσετε τις φθορές καλό είναι να τοποθετήσετε τα λούτρινα παιχνίδια μέσα σε μια διχτυωτή θήκη που κλείνει με φερμουάρ ή μέσα σε μια μαξιλαροθήκη.

Κάτι άλλο που θα βοηθήσει στο πλύσιμό τους είναι να συμπεριλάβετε μέσα στον κάδο μερικά μεγαλύτερα αντικείμενα όπως πετσέτες ή κουβέρτες.

Επιλέξτε το πρόγραμμα με κρύο νερό, τις ελάχιστες στροφές στο στύψιμο και μη χρησιμοποιήσετε καθόλου χλωρίνη ή μαλακτικό παρά μόνο το απορρυπαντικό ρούχων.

Μόλις πλυθούν στο πλυντήριο προτιμήστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν στην απλώστρα και όχι μέσα στο στεγνωτήριο γιατί υπάρχει κίνδυνος να φθαρούν από την υψηλή θερμοκρασία. Επίσης μην να τα φυσήξετε με το πιστολάκι μαλλιών ή με άλλη πηγή θερμότητας όπως το αερόθερμο για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Όταν στεγνώσουν καλά περάστε την επιφάνειά τους με μια βούρτσα για να γίνουν και πάλι αφράτα και απαλά σαν καινούργια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, μια καλή συχνότητα για να πλένετε και να φρεσκάρετε τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών σας είναι κάθε τρεις μήνες. Αποφύγετε να τα βάζετε συχνά στο πλυντήριο ρούχων ακόμα και στο πιο απαλό πρόγραμμα γιατί θα φθαρούν με την πάροδο του χρόνου.

Extra tip: Αν εντοπίσετε κάποιο λεκέ πάνω στο λούτρινο κουκλάκι αντιμετωπίστε τον αμέσως με τα εξής βήματα:

  • Ταμπονάρετε το σημείο με σαπούνι πιάτων.
  • Εάν χρειάζεται, τρίψτε ελαφρά το σημείο με μια μικρή μαλακή βούρτσα.
  • Χρησιμοποιήστε δροσερό νερό και ένα καθαρό πανί για να ξεπλύνετε το σαπούνι.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φύγει ο λεκές.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Νομίζετε ότι ξεμείνατε από αποθηκευτικούς χώρους ; Ρίξτε μια ματιά & εμπνευστείτε από τις προτάσεις που ακολουθούν !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ