Αλεξιπτωτιστές ελεύθερης πτώσης πέρασαν ανάμεσα από την Tower Bridge του Λονδίνου: Με ταχύτητα 244 χλμ./ώρα - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

Για πρώτη φορά γίνεται μία τόση επικίνδυνη πτήση αφού οι αλεξιπτωτιστές έπρεπε να περάσουν στο κενό των 35 μέτρων που υπάρχει

Μοναδική, εντυπωσιακή και άκρως επικίνδυνη ήταν η ελεύθερη πτώση που έκαναν από ελικόπτερο οι Μάρκο Φουρστ και Μάρκο Βάλτενσπιλ.

Έβαλαν στόχο και το καφάρεαν να περάσουν ανάμεσα από τη Tower Bridge, τη Γέφυρα του Λονδίνου πετώντας με ταχύτητα 244 χλμ./ώρα.

Το ζευγάρι των αλεξιπτωτιστών ξεκίνησε την πτήση από ελικόπτερο που πετούσε σε ύψος 3.000 μέτρων το πρωί της Κυριακής κάνοντας μια βουτιά προκειμένου να βρεθούν στο κενός ανάμεσα στο οδόστρωμα και το επάνω μέρος της γέφυρας που είναι μόλις 35 μέτρα.

Αφού πέρασαν από τη Γέφυρα του Λονδίνου ο 33χρονος και ο 39χρονος εκτέλεσαν μια περίπλοκη μανούβρα με τίτλο «flare» προκειμένου να ανέβουν σε ύψος 80 μέτρων, το απαραίτητο ύψος για να ανοίξουν με ασφάλεια τα αλεξίπτωτά τους.

Συνολικά η πτήση των δύο αλεξιπτωτιστών διήρκησε 45 δευτερόλεπτα με τους δύο να καλύπτουν μια απόσταση 1,2 χλμ. πριν την ασφαλή προσγείωσή τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ