Good News: Joshua Zirkiyev, η ιδιοφυΐα της Δ' Δημοτικού εξηγεί γιατί πρέπει να κάνουμε επενδύσεις! Απολαύστε τον! (φωτό)

Αυτός ο μαθητής κάθισε κι έγραψε μια έκθεση για έναν διαγωνισμό στις ΗΠΑ που διοργάνωσε μια ΜΚΟ και κέρδισε.

Ο μαθητής  Joshua Zirkiyev απευθύνεται υποτίθεται σε ένα βάζο που χρησιμοποιεί ως κουμπαρά και το γραπτό του αναδημοσιεύεται κατόπιν άδειας στο BusinessInsider.  Σημειώνεται ότι όλα τα νούμερα και τα στοιχεία αναφέρονται στο έτος 2012.

'Γεια σου βάζο, πρέπει να μιλήσουμε. Κρατάς μέσα σου λεφτά που δεν αυξάνονται. Κι αυτό δεν είναι καλό για μένα. Δεν θα προτιμούσες να είχες κουλουράκια στο εσωτερικό σου, ενώ εγώ θα επενδύσω στα χρήματα;

Θα επενδύσω στην Apple, σε αμοιβαίο κεφάλαιο και σε ομόλογο. Βάζο θα σε πείσω να ανοίξεις το καπάκι σου. Αν το κάνεις, θα επενδύσω  όλα τα λεφτά που κρατάς και αυτά θα αυξηθούν και θα μπουν μετά περισσότερα λεφτά, αναφέρει το Newmoney.gr

Η μετοχή που επιλέγω είναι αυτή της Apple. Βλέποντας το site της διαβάζω ότι θα αγοράσει μετοχές  από τους επενδυτές και ότι θα αυξηθεί η τιμή της μετοχής.  Θα αρχίσουν να πληρώνουν και μερίσματα. Ενα μέρισμα συνιστά επιπλέον λεφτά που πληρώνονται σε επενδυτές από την εταιρεία, όταν η εταιρεία πάει καλά.

Ενας ακόμα λόγος που θα ανέβει η μετοχή της Apple είναι το ότι φτιάχνει νέα προϊόντα όπως το iPad 3, το iPad 2 και πολλά άλλα. Είναι καλύτερο να φτιάχνεις πράγματα στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ, γιατί οι κινεζικές εταιρείες πληρώνουν 2 δολ. την ώρα το εργατικό δυναμικό, ενώ στις ΗΠΑ δίνουν 20 δολ. την ώρα.

Ετσι, αν κατασκευάζεις κάτι στις ΗΠΑ μειώνεται το κέρδος σου, άρα δεν θέλεις να το κάνεις αυτό στις ΗΠΑ. Η Apple φτιάχνεις τα πάντα στην Κίνα και αυτό τη βοηθά να έχει μεγαλύτερο κέρδος, άρα ανεβαίνει και η τιμή της μετοχής. Αλλος τρόπος που η  Apple ελέγχει τα κόστη της είναι με τη χρήση του δικού της software, καθώς δεν πληρώνει άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft.

Αγαπητό βάζο, την περσινή χρονιά, η Apple από 257,63 δολ. πήγε στα  599,55 δολ. Άρα πέτυχε άνοδο 72,2%! Αν αφήσει τα χρήματα εκεί που είναι τώρα, δηλαδή στο εσωτερικό σου  όλα τα χρήματα που κρατάς στο εσωτερικό σου  θα κερδίσω 0%...
Υπήρξαν βέβαια φορές που και η Apple έχασε λεφτά, αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια. Σαν συνολική εικόνα, η Aplle κινείται ανοδικά.  Σύμφωνα με αναλυτές, η Apple θα μπορούσε να έχει αύξηση κατά 14,5% μέσα σε έναν χρόνο. Για τους λόγους αυτούς η Apple  είναι μια καλή εταιρεία να επενδύσει κανείς.

Θα επενδύσω επίσης σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που λέγεται Fidelity Small Cap Discovery Fund, το οποίο επενδύει σε 67 μικρές εταιρείες. Αυτό το fund θα τα πάει καλά γιατί τα τελευταία τρία χρόνια είχε ετήσια άνοδο 36,19%. Πέρυσι ωστόσο ανέβηκε κατά μόλις 4,83%. Δηλαδή αν είχα επενδύσει 100 δολ. εκεί θα είχαν γίνει 104,83.

Τα τελευταία 5 χρόνια, ανέβηκε κατά 9,25% κατ' έτος. Ο δείκτης εξόδων είναι 1,08%, δηλ. τι κοστίζει μια επένδυση για να λειτουργήσει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει ότι αν πεενδύσεις 100 δολ. μετά από έναν χρόνο το fund θα σε χρεώσει 1,08 δολ. Ομως η ανάπτυξη του εν λόγω fund είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Το έχω τσεκάρει...”. Κι είναι να έχουμε μια εικόνα από το μέλλον, θα είναι ο μικρούλης σήμερα  Joshua Zirkiyev, να “λύνει και να δένει” στη Wall  μετά από καμιά 15αρία χρόνια....

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ