Μετρούν... προβατάκια στον Πύργο του Άιφελ - Βοσκοί διαμαρτυρήθηκαν κατά των λύκων, φέρνοντας τα κοπάδια τους στην «καρδιά» του Παρισιού!

Εκατοντάδες βοσκοί με τα πρόβατά τους κατέκλυσαν την Πεμπτη τον χώρο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις διαρκείς επιθέσεις λύκων κατά των κοπαδιών τους στη Γαλλία!

«Θέλαμε να δείξουμε στις αρχές τον παραλογισμό του λύκου. Και έπειτα δε μπορούμε πια να προστατεύσουμε τα κοπάδια μας, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να τα προσέχει» δήλωσε ο Σερζ Πρεβερόν, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Εκτροφέων Αιγοπροβάτων (FNO). Αργά τα απόγευμα μάλιστα, τα πρόβατα εισέβαλαν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας για να φθάσουν έως το υπουργείο Γεωργίας, όπου ο υπουργός Στεφάν Λε Φολ συνάντησε τους διαδηλωτές και ενημερώθηκε για την ανησυχία και την ενόχλησή τους.

Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία ο πληθυσμός των λύκων υπολογίζεται σε 300 και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με την FNO ο αριθμός των ζώων που είναι θηρευτές έχει επίσης αυξηθεί - σχεδόν κατά τα δύο τρίτα από το 2011 - κι αναμένεται να φθάσει φέτος στα 8.000 ζώα.

«Ζητάμε από τις αρχές, οι λύκοι να απομακρυνθούν από τις περιοχές όπου εκτρέφονται πρόβατα, επειδή η παρουσία τους δε συμβαδίζει με τη δουλειά μας» επισήμανε η Μισέλ Μπουντουάν, η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας. «Δεν θέλουμε τα χρήματα, θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σε καλές συνθήκες» υπογράμμισε.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να πυροβολούν τους λύκους αν επιτίθενται στο κοπάδι τους και τάσσονται υπέρ της αύξησης του επιτρεπόμενου αριθμού θανάτωσης λύκων, που είναι σήμερα 24 λύκοι ετησίως.

Πηγή: leparisien, reuters

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ