Γραβιέρα πικάντικη και ώριμη, γαλατένια, γλυκούτσικη, βουτυράτη, γίδινη......Ένα μπακάλικο με όλα τα καλούδια!!

Η γραβιέρα, είναι από µόνη της λόγος για να επισκεφτείς ένα µαγαζί. Πόσω µάλλον το παντοπωλείο του Γιάννη Βογιατζιδάκη, που διαθέτει πολύ µεγάλη ποικιλία.


Η γραβιέρα, είναι από µόνη της λόγος για να επισκεφτείς ένα µαγαζί. Πόσω µάλλον το παντοπωλείο του Γιάννη Βογιατζιδάκη, που διαθέτει πολύ µεγάλη ποικιλία.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Ο Γιάννης ξεκίνησε να εργάζεται ως πλακάς στο Ρέθυµνο και, λίγο προτού τον κάνουν αρχιτεχνίτη, εκείνος τα παράτησε και καταπιάστηκε µε το εµπόριο τροφίµων, µε το οποίο παθιάστηκε. Είναι αλήθεια πως στο µαγαζί του θα βρούµε πολλά κρητικά προϊόντα, όµως εκτιµά καθετί εκλεκτό, απ’ όπου κι αν προέρχεται. «Πέρα από τις προσωπικές µου προτιµήσεις, µετράει η ζήτηση που έχει ένα προϊόν, για να συνεχίσει να υπάρχει στα ράφια µας. Για να καταλήξω στη φέτα του Μηλιτσόπουλου, για παράδειγµα, άλλαξα δέκα τυροκοµεία. Θέλει πολύ τρέξιµο αυτή η δουλειά και διαρκή επαφή µε τους παραγωγούς. Στο τέλος, βέβαια, οι πελάτες κάνουν κουµάντο». Παρατηρώ πως οι τιµές του είναι λογικές. «Στηρίζω τα εγχώρια προϊόντα, αλλά διαφωνώ και θυµώνω µε τα υπερτιµηµένα», µου λέει ο Γιάννης καθώς µε φιλεύει πεντανόστιµες κατσικίσιες χυλοπίτες.

Τι ψωνίζουμε: Γραβιέρα πικάντικη και ώριµη του Βολτιράκη, γραβιέρα γλυκούτσικη του Γασπαράκη, από τον Βογιατζιδάκη γαλατένια και µαλακιά, του Πατσουράκη γλυκιά και µε ήπια γεύση, πεντανόστιµη του Τσιτσιρίδη, ώριµο µε µέτρια γλύκα το τρίκιλο κεφαλάκι του Μαρή, εκλεκτή η γίδινη του Τζουρµπάκη και εφάµιλλο το πικάντικο, γίδινο γραβιεράκι του Αµαρίου, µε ενδιαφέρουσα οξύτητα.

Η µία καλύτερη από την άλλη, τις δοκίµασα όλες, αφού ο Κρητικός ιδιοκτήτης του Μπακάλικου δεν δέχεται το «όχι» ως απάντηση.Πέρα λοιπόν από τις ουκ ολίγες κρητικές γραβιέρες, θα βρούµε κι άλλα θαυµάσια τυριά, όπως κασέρι Ξάνθης του Χατζηιωαννίδη και κασέρι Καλαµπάκας του Ζαρογιάννη, φέτα πιπεράτη από την Κλειτορία του Μηλιτσόπουλου, εξαιρετική γραβιέρα Τήνου, µαΐσιο Μετσόβου και γραβιέρα Ναυπλίου.

Ο Γιάννης φέρνει ακόµη χύµα αλλαντικά ∆ράµας του Σαρήµπογια, καπνιστό απάκι κοτόπουλου Χασικός, πέστροφα και σολοµό καπνιστό του Γεροντίδη, χύµα όσπρια από τις Πρέσπες και το περίφηµο ψωµί από τον ξυλόφουρνο της Χαλκίδας. Εδώ θα βρούµε επίσης το λιόλαδο και το φρουτώδες αγουρέλαιο του Αναστασόπουλου, µπίρες Brink’s από το Ρέθυµνο, ωραίο ρυζόγαλο του Μαγγίνα, γάλα από τον Κουκάκη και γίδινο Ερίφι από τον Ιναχο, γιαούρτι του Ηλιάκη, ξίγαλο λαχταριστό και στάκα Σητείας του Κουβαράκη.

Πηγή: Gastronomos

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ