Good News: Mια ελληνική φαρμακευτική, η Pharmathen, στις 50 πρώτες της Ευρώπης σε επενδύσεις για έρευνα!

*Πρώτη ελληνική επιχείρηση σε επενδύσεις έρευνας και φέτος

*Στις 50 πρώτες (42η θέση) βάσει των επενδύσεων σε Έρευνα ανάμεσα στις 4500φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε

*Καταλαμβάνει την 370η θέση ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ε.Ε.

Τις ανωτέρω διακρίσεις έλαβε η Pharmathen για το 2014, σύμφωνα με την κατάταξη «The 2014 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι θέσεις που κατέλαβε η Εταιρεία αυτή τη χρονιά, την κατατάσσουν ακόμη υψηλότερα στον κατάλογο των Εταιρειών που επενδύουν στην Έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, η Pharmathen κατέχει φέτος την 42η θέση ανάμεσα σε 4500 φαρμακευτικές επιχειρήσεις (46η θέση το 2013), ενώ ανήλθε 65 θέσεις σε σχέση με το 2013, καταλαμβάνοντας την 370η θέση ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως κλάδου (435η θέση το 2013).

Ο Πρόεδρος της Pharmathen, κος Βασίλειος Κάτσος δηλώνει με αφορμή την πρόσφατη διάκριση της Pharmathen: «Η διάκριση της Pharmathen για ακόμη μία χρονιά ως η πρώτη ελληνική επιχείρηση στις επενδύσεις Έρευνας και η συνεχής άνοδος στον κατάλογο “The 2014 EU Industrial R&D Investment Scoreboard” εδραιώνουν την Εταιρεία μας ως άμεσα καινοτόμα και ανταγωνιστική στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός ότι η Pharmathen κατατάσσεται στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες, ενισχύει το στοιχείο της διαφοροποίησης που χαρακτηρίζει το μοντέλο επιχειρηματικότητας της Pharmathen παγκόσμια. Η επιστημονικότητα αποτελεί για εμάς ακρογωνιαίο λίθο της επιχειρησιακής μας δραστηριοποίησης και σύντομα θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε τα νέα καινοτόμα επιτεύγματα του τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης της Εταιρείας μας».
Ο Αντιπρόεδρος Ερευνητικών και Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της Pharmathen, κ. Ευάγγελος Καραβάς, δηλώνει «Η συνέπεια και συνέχεια που επιδεικνύουμε στη Pharmathen για την Έρευνα και Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών, έχει επιφέρει επιτεύγματα αποκλειστικότητας για την Εταιρεία, με αποκορύφωμα την τεχνολογία LAI (Long Activating Injectable). Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάδειξη της προσήλωσής μας στον τομέα R&D αποτελεί για εμάς αφενός ηθική επιβράβευση, αφετέρου, επιβεβαίωση για την στρατηγική επικέντρωσης που έχουμε επιλέξει επί σειρά ετών».
Η Pharmathen, περιλαμβάνεται ήδη από το 2007 κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη κατάταξη,  επενδύοντας σταθερά περισσότερα από 20 εκ. ευρώ ετησίως στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Η Εταιρεία, πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από την European Investment Bank για την ενίσχυση του πλάνου επενδύσεων στον τομέα R&D, αποτελώντας την μοναδική ελληνική ιδιωτική εταιρεία για την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση από τον ευρωπαϊκό Οργανισμό.

Για το EU Industrial R&D Investment Scoreboard

To EU Industrial R&D Investment Scoreboard παρέχει οικονομικά στοιχεία και αναλύσεις των μεγαλύτερων εταιριών στο τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, από την Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής. Όλα τα στοιχεία βασίζονται στα δεδομένα κάθε εταιρίας, όπως προκύπτουν από τις ετήσιες εκθέσεις αποτελεσμάτων τους.
Το EU Industrial R&D Investment Scoreboard εκδίδεται κάθε χρόνο, με σκοπό να παρέχει ένα αξιόπιστο και σύγχρονο σημείο αναφοράς για συγκρίσεις μεταξύ εταιριών, τομέων και γεωγραφικών περιοχών, καθώς επίσης και να δίνει τη δυνατότητα για καταγραφή και ανάλυση αναδυόμενων επενδυτικών τάσεων και πρακτικών.
Σκοπεύει επίσης στην ευαισθητοποίηση και τη στήριξη τόσο του ευρέως κοινού όσο και των ανθρώπων που λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις, στις επενδύσεις των εταιριών πάνω στην Έρευνα & Ανάπτυξη και ενθαρρύνει τις εταιρίες αυτές να δημοσιοποιούν τα στοιχεία τους αυτά.
Το EU Industrial R&D Investment Scoreboard συντάσσεται από το IRI – Economics of Industrial Research and Innovation, που αποτελεί δράση του IPTS – Institute for Prospective Technological Studies, ένα από τα 7 ερευνητικά ινστιτούτα της Ε.Ε.

Για τη PHARMATHEN


Η Pharmathen είναι μία αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με διεθνή  δραστηριοποίηση. Με αιχμή της επιχειρησιακής της λειτουργίας την επιστημονικότητα, η Pharmathen κατέχει ένα διαφοροποιημένο portfolio προϊόντων που διατίθενται παγκόσμια και περιλαμβάνει πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα καθώς και φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα.
Σήμερα, 45 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί εταιρεία - μοντέλο ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής έρευνας & ανάπτυξης στην Ελλάδα επενδύοντας στην Έρευνα περισσότερα από 20 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ η εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας.
Με τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες, η Pharmathen καλύπτει στη δραστηριοποίησή της όλο το φάσμα, από την ανάπτυξη, έως την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, απασχολώντας πάνω από 980 άτομα.
Η Εταιρεία πρόσφατα ίδρυσε γραφεία στην Ιορδανία και την Αυστραλία και απέκτησε μόνιμη αντιπροσώπευση στην Ν. Αμερική, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.
Στη Pharmathen, «δημιουργούμε έναν κόσμο που θέλουμε να μεγαλώνουν τα παιδιά μας».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ