Ο Βασίλης Κικίλιας στο CNBC Europe: «Οι Ελληνες δεν θέλουν» πρόωρες εκλογές - Δεν έχει ρίσκο η απόφαση του Πρωθυπουργού»

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην εκπομπή Squawk Box τόνισε πως «είναι προφανές ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν αποσταθεροποίηση κι εκλογές» και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα μας, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμά μας».

 

Παράλληλα, τόνισε για τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν «ρισκάρει» με την απόφασή του να επισπεύσει την εκλογική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτική πολιτική για εξόδου της χώρας από την κρίση.

Oσο για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «παραδώσαμε ό,τι μας ζητήθηκε» και δήλωσε πως δεν κατανοεί τον λόγο που «το Νομισματικό Ταμείο μας πιέζει τόσο σκληρά». O ίδιος είπε πως στην Ελλάδα «νιώθουμε πως είμαστε στο τέλος του προγράμματος διάσωσης».

Κικίλιας στο CNBC Europe: Οι Ελληνες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές [βίντεο]

Σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει τη «μαύρη Τρίτη» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και την ελαφρώς αυξημένη έκδοση των ελληνικών ομολόγων μία ημέρα αργότερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάκης δήλωσε: «H πρόσφατη αύξηση του κόστους δανεισμού αποτελεί σαφή προειδοποίηση ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις». Παράλληλα, επεσήμανε πως η αρνητική αντίδραση των επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες δεν οφείλεται μόνο στην απόπειρα της χώρας να βγει νωρίτερα από το μνημόνιο, αλλά και στις «παγκόσμιες» εξελίξεις στις αγορές.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ήταν μία προειδοποίηση προς τους Ελληνες πολιτικούς, φωτογραφίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «να σταματήσουν να δίνουν υποσχέσεις στον κόσμο που δεν μπορούν να υλοποιήσουν γιατί τότε τα πράγματα θα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση».

Εξέφρασε δε, την επιθυμία μεγαλύτερης συμμετοχής κι ανάμιξης του Ηνωμένου Βασιλείου στην ευρωπαϊκή οικογένεια, «γεγονός που αναμφίβολα θα άλλαζε τις ισορροπίες στην Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ