Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κασιδιάρη για την μαγνητοφώνηση των συνομιλιών με Μπαλτάκο

Ποινική δίωξη σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία για την υπόθεση της καταγραφής συνομιλίας που είχε ο κατηγορούμενος, πριν ένα χρόνο, με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο κ. Κασιδιάρης με τον κ. Μπαλτάκο, στο γραφείο του τότε γγ της κυβέρνησης στην Βουλή, σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση. Η δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος είχε καταθέσει στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, που ερεύνησε την υπόθεση, η καταγραφή είχε γίνει εν αγνοία του.
Ο κ. Κασιδιάρης, που δημοσιοποίησε το επίμαχο υλικό στην Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, διώκεται πλέον και για παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.
Η δίωξη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ασκήθηκε μετά την άρση ασυλίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ