Story of the day: Ένα υγιές αγοράκι γεννήθηκε από κλινικά νεκρή μητέρα στο Μιλάνο!‏

Θαύμα χαρακτηρίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τη γέννηση ενός αγοριού από μια κλινικά νεκρή γυναίκα στην Ιταλία.
 

Η 36χρονη ήταν 32 εβδομάδων έγκυος τον Οκτώβριο, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Saw Raffaele του Μιλάνου, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη.

Οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να την σώσουν, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της παρέμεινε υπό μηχανική υποστήριξη για τις επόμενες εννέα εβδομάδες.

Παρέμεινε ζωντανή με εξοπλισμό που διατηρούσε την αναπνοή της και τη ροή του αίματος, ενώ ένας σωλήνας στο έντερό της τάιζε το έμβρυο.

Όταν έφτασε στην 32η εβδομάδα κύησης την Πέμπτη, οι γιατροί πραγματοποίησαν καισαρική τομή, αναφέρει η «La Stampa». Το αγοράκι γεννήθηκε με βάρος 1,8 κιλών και είναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα, η οικογένεια της κοπέλας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την δωρεά των οργάνων της. «Πέρα από αυτή την χαρά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον πόνο που βιώνει αυτή η οικογένεια για την απώλεια της νεαρής γυναίκας» δήλωσε ένας γιατρός στην εφημερίδα.

Αν και εξαιρετικά σπάνια, η τεχνική αυτή έχει πετύχει και στο παρελθόν. Το 1993, ένα αγοράκι γεννήθηκε μετά από 100 ημέρες από τον πυροβολισμό και τον θάνατο της μητέρας του στις ΗΠΑ. Η Τρίσα Μάρσαλ ήταν μόλις 17 εβδομάδων έγκυος όταν πέθανε, αλλά οι γιατροί κράτησαν ζωντανό το έμβρυο για τρεις μήνες στη μήτρα της, έγραφε εκείνη την εποχή η εφημερίδα «LA Times».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ