Γαλλία: «Ο Θεός είναι μεγάλος» φώναζε, ούρλιαζε και μαχαίρωσε 3 αστυνομικούς πριν βρει τον θάνατο από τις σφαίρες συναδέλφων τους

Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ-λε-Τουρ (κεντρική Γαλλία) οπλισμένος μα μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος".

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, η επίθεση παραπέμπει στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει να υιοθετήσουν οι τζιχαντιστές που δεν μπορούν να φθάσουν στη "γη του ιερού πολέμου", πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά των "απίστων" αστυνομικών ή πολιτών.

Ο δράστης της επίθεσης είναι Γάλλος, καταγόμενος από το Μπουρούντι, γεννημένος το 1994 και γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα. "Φώναζε "ο Θεός είναι μεγάλος" από την ώρα που εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι την τελευταία του πνοή", δήλωσε αστυνομική πηγή.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας , ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

"Η έρευνα προσανατολίζεται προς μία επίθεση κατά των δυνάμεων της τάξης με κίνητρο τον ακραίο ισλαμισμό", σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ