Θα βάζατε τις πατάτες στο πλυντήριο πιάτων; 8 πανέξυπνα κόλπα για το χριστουγεννιάτικο μαγείρεμα που θα σας λύσουν τα χέρια!

Αν το μαγείρεμα χρειάζεται κόπο και καλή προετοιμασία, το μαγείρεμα για τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ πιο δύσκολη "πίστα"! Πολλά και δύσκολα φαγητά απαιτούν τον χρόνο, την υπομονή και το μεράκι σας τις γιορτινές μέρες. Δείτε μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας δώσουν λύσεις και θα σας γλιτώσουν χρόνο.

Βάλτε τις πατάτες στο πλυντήριο πιάτων

Αν θέλετε να σερβίρετε πατάτες με τη φλούδα τους, πρέπει να τις πλύνετε πολύ καλά. Γιατί να χάνετε πολύτιμο χρόνο πλένοντας μία μία τις πατάτες, όταν μπορείτε να τις βάλετε στο πλυντήριο πιάτων;

Βάλτε τα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων για να γίνουν πιο ζουμερά

Αν χρειάζεστε χυμό λεμονιού για κάποια από τις χριστουγεννιάτικες συνταγές σας, μπορείτε να αυξήσετε την αποδοτικότητα των λεμονιών βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων - ένα με δύο λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία, είναι αρκετά.

Δυο κρεμμύδια θα γλυκάνουν το ψητό σας

Η γαλοπούλα έχει μάλλον άνοστο κρέας. Προσθέστε δύο-τρία κρεμμύδια στο ταψί  – θα κάνουν το φαγητό σας πιο γλυκό!

Για να μην στεγνώσει η γαλοπούλα μέχρι να την μαγειρέψετε...

Καλύψτε την με παγοκύστη, όσο κάνετε τις υπόλοιπες προετοιμασίες.

Βάλτε μαγειρική σόδα στον πουρέ

Προσθέστε μια κοφτή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα στον πουρέ σας. Θα τον κάνει πιο αφράτο χωρίς να αλλοιώσει τη γεύση του.

Προετοιμάστε τα λαχανικά

Τα λαχανικά της γέμισης μπορούν να κοπούν ή να πολτοποιηθούν μία με δύο μέρες πριν την ημέρα του χριστουγεννιάτικου μαγειρεύματος, για να κερδίσετε χρόνο. Ψιλοκόψτε καρότα, κρεμμύδια, πράσο και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η συνταγή σας και βάλτε τα αεροστεγώς κλεισμένα στο ψυγείο.

Το αλουμινόχαρτο είναι φίλος σας

Ό,τι κι αν ψήνετε, καλύψτε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο. Έτσι, θα «κρατήσετε» τα αρώματα του φαγητού και θα πετύχετε ένα ομοιόμορφο ψήσιμο. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε να «αρπάξει» το κρέας ή η πίτα που έχετε βάλει στο φούρνο.

Έξυπνη διακόσμηση

Χρησιμοποιείστε κουτάλια, πιρούνια και σπάτουλες για να διακοσμήσετε οποιοδήποτε ζυμάρι. Το αποτέλεσμα θα είναι επαγγελματικό!


Χρησιμοποιείστε τον αποφλοιωτή πατάτας στη σοκολάτα

Πηγή: mama365.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ