Κανόνες καλής συμπεριφοράς... στο αεροπλάνο: Μυρίζει ο διπλανός σας ή σας κλωτσάει στην πλάτη o από πίσω; Ιδού οι πιο ενοχλητικές συνήθειες των επιβατών

Ερευνα αποκαλύπτει τις πιο ενοχλητικές συνήθειες των επιβατών.

Έχει συμβεί σε όλους μας και η πρόσφατη έρευνα του ταξιδιωτικού οργανισμού Expedia (2014 Airplane Etiquette Study) το επιβεβαιώνει: πρώτοι στη λίστα των ανυπόφορων επιβατών είναι εκείνοι που κλοτσούν επίμονα το κάθισμα του μπροστινού τους. Το 64% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει απαράδεκτους τους αδιάφορους γονείς που δεν δίνουν σημασία στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα αυτά να γκρινιάζουν αδιάκοπα, ενώ εξίσου δυσάρεστο βρίσκουν το να συνταξιδεύουν με επιβάτες που μυρίζουν άσχημα.

Ακολουθούν οι θορυβώδεις τύποι -αυτοί που μιλούν δυνατά ή ακούν μουσική στη διαπασών- αλλά και οι επιβάτες που έχουν πιει δυο ποτηράκια παραπάνω κατά τη διάρκεια της πτήσης. Από τη λίστα δεν λείπουν οι διαχυτικοί επιβάτες, που με την πρώτη ευκαιρία επιδιώκουν να πιάσουν κουβέντα με τον διπλανό τους, καθώς κι εκείνοι που μπλοκάρουν το διάδρομο με τις χειραποσκευές τους. Αλλες ενοχλητικές συνήθειες είναι οι αγκωνιές μεταξύ επιβατών στα μπράτσα των καθισμάτων, η ανάκλιση του καθίσματος που στριμώχνει τον επιβάτη πίσω, αλλά και η ανεξήγητη βιασύνη που πιάνει μερικούς όταν προσγειώνεται το αεροπλάνο.

Αν ταυτίζεστε με κάποια από τις παραπάνω αγενείς συμπεριφορές, καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά, διότι μπορεί ο συνεπιβάτης σας να διστάσει να σας κάνει παρατήρηση ευθέως, όμως το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δημοσιοποιεί τέτοιου είδους περιστατικά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης προς παραδειγματισμό!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ