Τα συγχαρητήρια του Αμερικανού Πρέσβη στον Β. Κικίλια για τη σύλληψη του Χ. Ξηρού

Τα συγχαρητήριά του στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομικά για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού έδωσε σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς.

Ο κ. Πιρς επισκέφτηκε το υπουργείο και συναντήθηκε με τον κ. Κικίλια τον οποίο και συνεχάρη για την πολύ καλή αστυνομική δουλειά της σύλληψης καταζητούμενου τρομοκράτη καθώς, όπως ανέφερε, ήταν πολύ ανησυχητικό ότι ήταν ελεύθερος.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντησή του με τον υπουργό, ο  Αμερικανός Πρέσβης είπε πως ο κ. Κικίλιας είχε την καλοσύνη να τον δει και να τον ενημερώσει για τα νέα της σύλληψης του κ. Ξηρού, ένα θέμα «πολύ σημαντικό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό για μας γιατί ήταν υπεύθυνος για πολλή βία, πάνω από 30 επιθέσεις, μισή ντουζίνα δολοφονίες και δύο από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη της αμερικανικής αποστολής», είπε.

«Ήταν πολύ ανησυχητικό ότι ήταν ελεύθερος και φυσικά ήταν πολύ ευπρόσδεκτη η είδηση ότι συνελήφθη και ήθελα απλώς να επισκεφθώ τον Υπουργό και να συγχαρώ τόσο τον ίδιο, όσο και την Ελληνική Αστυνομία για την πολύ καλή αστυνομική δουλειά της σύλληψής του», υπογράμμισε ο κ. Πιρς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ