Σεμινάρια γευσιγνωσίας για το κρασί στην Ελευσίνα-περιπλανηθείτε στον κόσμο του και «μεθύστε» με γνώσεις!

Δυο σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού, στις 17 και 24 Απριλίου, στην Ελευσίνα.

Το Elefsina Hotel πραγματοποιεί για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη Genius in Gastronomy δυο σεμινάρια Γευσιγνωσίας Κρασιού, στις 17 και 24 Απριλίου.



Όπως μας πληροφορεί το clickatlife.gr του naftemporiki.gr, στις 17 και στις 24 Απριλίου, το Elefsina Hotel σε συνεργασία με την εταιρία Genius in Gastronomy, προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία, τόσο για τους φίλους του κρασιού όσο και για τους επαγγελματίες της εστίασης, με δύο τρίωρες συναντήσεις, που θα σας «μεθύσουν» με γνώση, ενώ η ειδίκευση του sommelier Γιώργου Λούκα θα σας αποκαλύψει όλα τα μικρά μυστικά θα θέλετε να ξέρετε για το κρασί.

Το πρώτο σεμινάριο την Τετάρτη 17 Απριλίου (19.00-22.00), κινείται σε τρεις εισαγωγικές θεματικές ενότητες, «Εισαγωγή στο κρασί», «Αρχές Γευσιγνωσίας» και «Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών» και έχει σκοπό να θέσει τα θεμέλια για την βαθύτερη κατανόηση του κρασιού. Θα βοηθηθείτε ώστε να ανακαλύψετε ποια γεύση ή στυλ κρασιού ταιριάζει περισσότερο σε σας και θα μάθετε με ποιο τρόπο να απολαμβάνετε κάθε φιάλη που επιλέγετε. Θα σερβιριστούν δέκα μοναδικά κρασιά, επιλεγμένα ειδικά με κριτήριο την εξαίρετη ποιότητά τους. Ένα πλούσιο πλατό τυριών και αλλαντικών θα συνοδεύσει τα κρασιά.

Η θεματολογία του δεύτερου σεμιναρίου την Τετάρτη 24 Απριλίου (19.00-22.00), περιλαμβάνει «Συνδυασμό κρασί – φαγητό» και απαντά στα συχνά ερωτήματα «Ποια λευκά ταιριάζουν με τα ζυμαρικά;», «Τα κόκκινα αναδεικνύουν καλύτερα το κρέας;» και «Είναι μύθος ότι δεν συνδυάζεται το λευκό κρασί με κρεατικά;». Σε αυτή τη συνάντηση θα μάθετε τα μυστικά του συνδυασμού φαγητού με κρασί και θα αναπτύξετε το προσωπικό σας γούστο. Θα σερβιριστούν οκτώ μοναδικά κρασιά, επιλεγμένα ειδικά με κριτήριο την εξαίρετη ποιότητά τους. Ένα μενού τεσσάρων πιάτων θα συνοδεύσει τη γευσιγνωσία και θα βοηθήσει στο να μελετήσουμε ευχάριστα τους συνδυασμούς.

Πληροφορίες: Elefsina Hotel, Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, Ελευσίνα, 210 5589700, συμμετοχή €30/άτομο για κάθε σεμινάριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ