Made in Greece ο Δημήτρης Μπουγιούκας, ο 28χρονος Έλληνας που δημιούργησε το WishLuck.me, εφαρμογή κατά της κατάθλιψης!

Σε ηλικία μόλις 25 ετών αντιλήφθηκε ότι ο κόσμος νιώθει μοναξιά.

 Σε μια εποχή που όλοι είμαστε δικτυωμένοι 24 ώρες το 24ωρο, κι όμως δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο 28χρονος σήμερα Δημήτρης Μπουγιούκας, ένιωσε ότι ο μέσος άνθρωπος πλέον περνάει αρκετές ώρες στο διαδίκτυο, σε βάρος της πραγματικής επικοινωνίας. Κατάλαβε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Το αποτέλεσμα ήταν μια πανέξυπνη εφαρμογή ψυχολογικής υποστήριξης με την ονομασία WishLuck.me, όπου ο καθένας μπορεί να μοιραστεί κάποια σημαντική στιγμή της ζωής του, αλλά και να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη. Το WishLuck.me, επαναλανσάρεται από σήμερα με νέο, πιο λειτουργικό design.

Δημήτρη, ποιο κενό ήρθε να καλύψει το WishLuck.me;

Τα υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης απαιτούν για να επικοινωνήσεις είτε friends/ followers και προσωπικό προφίλ, είτε ζητούν χρήματα για online συμβουλευτικές υπηρεσίες. Παράλληλα, διαπίστωσα ότι οι έννοιες της αλληλοβοήθειας και της συμπαράστασης, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται όλο και περισσότερο, χωλαίνουν στο επίπεδο της ουσιαστικής υλοποίησης και δράσης. Το Application/ Social Network WishLuck.me ήρθε να καλύψει αυτό το κενό προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, μια καλή κουβέντα, συμβουλές από τους χρήστες αλλά και εξειδικευμένες συμβουλές από ειδικούς. Όλα δωρεάν, χωρίς friends/ followers και προσωπικές πληροφορίες και μάλιστα μέσα από μια πολύ ευχάριστη και απλή διαδικασία, μέσω smartphone ή H/Y.


Τι έχεις σπουδάσει;

Οι σπουδές μου είναι στον τομέα της Πληροφορικής με εξειδίκευση στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων. Συνεπώς, έχω αναλάβει το σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας των ιδιαίτερα ευαίσθητων δεδομένων του WishLuck.me, ενώ το κομμάτι της Μικρο-συμβουλευτικής από τους ειδικούς και το κομμάτι της επίβλεψης του περιέχομένου γίνεται από πολύ γνωστό στρατιωτικό γιατρό, αναγνωρισμένο για την εξειδίκευση του στον τομέα της ψυχιατρικής και ψυχολογίας και την ομάδα του.

Τι ανταπόκριση βρήκε η εφαρμογή σου;

Κατά τη δοκιμάστική μας περίοδο είδαμε κοντά στις 3.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα. Αυτή τη φορά λόγω του ελκυστικότερου design και της αυξημένης λειτουργικότητας περιμένουμε ακόμα περισσότερους.


Yπάρχει ζήτηση για ψυχολογική υποστήριξη;

Ναι, εντοπίσαμε ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για ψυχολογική υποστήριξη από Έλληνες χρήστες και συγκεκριμένα πάνω στα γνωστά θέματα της κατάθλιψης, της ανασφάλειας, των οικονομικών προβλημάτων, αλλά επίσης παρατηρήσαμε και πολλά προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Εχουν υπάρξει δύσκολες περιπτώσεις ανθρώπων που σας προσέγγισαν για βοήθεια;

Παρατηρήσαμε κάποιες περιπτώσεις βαριάς κατάθλιψης και αρκετές αυξημένου άγχους που αντιμετωπίσαμε ακόμα μέσω δωρεάν συνεδριών με ειδικούς.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται η εφαρμογή;

Το ηλικιακό Target Group είναι ιδιαίτερα ευρύ. Τα στατιστικά μας έδειξαν χρήστες από 16 έως 60 ετών, παγκοσμίως. 

Εγγραφή στο WishLuck.me

Το WishLuck.me είναι ένα υβρίδιο mobile/web εφαρμογής και κοινωνικού δικτύου με σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη πάνω σε οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τον καθένα.
Μέσα από την πλατφόρμα αυτή, ο καθένας θα μπορεί να λάβει ευχές για καλή τύχη, θετική ενέργεια και συμβουλές χωρίς να απαιτούνται friends/ followers μιας και η διαδικασία είναι καθόλα ανοιχτή. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει το δικό του blog ώστε να μοιράζεται τις σκέψεις του πάνω σε οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί, αλλά και να δημιουργεί θεματικές ομάδες αλληλοβοήθειας.

Ουσιαστικά, το wishluck.me προσφέρει ένα ευχάριστο και συναισθηματικά αποφορτισμένο περιβάλλον στο οποίο ο χρήστης θα μπορεί να βρει εύκολα, 24 ώρες την ημέρα, μια κουβέντα υποστήριξης για οτιδήποτε τον απασχολεί, να νιώσει λιγότερο μόνος αλλά και συμπαρασταθεί με τη σειρά του σε άλλους. Παράλληλα, μέσα από την καινοτομική υπηρεσία micro-counselling, η οποία είναι δωρεάν, παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες επίλυσης ενός προβλήματος από επιστημονικούς συνεργάτες που θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος των ζητημάτων που θα αναρτώνται. ΌΛΑ προσφέρονται δωρεάν, ανώνυμα (αν έτσι επιθυμεί ο χρήστης) και φυσικά με επίβλεψη του περιεχομένου για περιπτώσεις cyber-bullying."

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ