Το μέλλον στο αυτοκίνητο είναι εδώ ! Ζeppelin & Cyclone : Τα δύο ποδήλατο-αυτοκίνητα είναι γεγονός : Θαυμάστε τα!

Η εταιρεία πειραματικού σχεδιασμού  « The Future People» παρουσίασε ένα μοντέλο αυτοκινήτου στη φετινή εκδήλωση Βόρειας Αμερικής International Auto Show στο Ντιτρόιτ, το οποίο είναι υβριδικό και συνδυάζει τον ηλεκτρισμό παράλληλα με την ανθρώπινη δύναμη .

Το μικρό και αεροδυναμικά σχεδιασμένο Zeppelin είναι ένα από τα δύο νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν ως μέρος του πρότζεκτFuture Cycles, το οποίο έχει ως στόχο να «συνδυάσει την προστασία από τις καιρικές συνθήκες και την ικανότητα μεταφοράς φορτίου ενός αυτοκινήτου που έχει όμως την απόδοση  ενός ποδηλάτου".

Το Zeppelin μπορεί  να επιτύχει μια σταθερή ταχύτητα 25 μίλια ανά ώρα, χρησιμοποιώντας τόσο το πετάλι όσο και έναν ηλεκτρικό κινητήρα.Αυτά είναι απολύτως πρωτότυπα αυτοκίνητα στην κυριολεξία ", δήλωσε ο σχεδιαστής τους Κάμερον Βαν Ντάικ.

" Στόχος μου είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να φανταστούν νέες δυνατότητες για τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Ο λόγος της δημιουργίας του Zeppelin ήταν να βρεθεί ένα ιδανικό σημείο στο οποίο το ποδήλατο και το αυτοκίνητο θα μπορούσαν  να συνυπάρχουν μέσα στο ίδιο όχημα." 

Το ποδηλατο- αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για δύο που  θα  κάθονται δίπλα-δίπλα κάτω από τη θολωτή οροφή. Κάθε επιβάτης η ... ποδηλάτης η οδηγός  έχει το δικό του πετάλι για να ωθήσει το αυτοκίνητο προς τα εμπρός, ενώ ένας  750-watt ηλεκτρικός κινητήρας από  πίσω προσφέρει επιπλέον ώθηση 20 μιλίων.

Παρά το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί για τη συνύπαρξη του ποδηλάτου με το μηχανοκίνητο όχημα, το υβριδικό αναταποκρίνεται στις προδιαγραφές που ισχύουν  γιά το ποδήλατο σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ούτε άδεια ούτε  ασφάλεια για την οδήγησή του.

Το δεύτερο σχέδιο, που ονομάζεται Cyclone, είναι καθαρά ποδοκίνητο και δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνικές κατασκευής πλοίων σε συνδυασμό με την τεχνολογία του ποδηλάτου. Αυτό το όχημα προορίζεται επίσης γιά  δύο  και έχει την ικανότητα να μεταφέρει φορτίο, καθώς και δύο επιπλέον επιβάτες.

"Ο Cyclone μας δίνει μια ιδέα πως θα είναι  τα μελλοντικά οχήματα," εξηγεί ο Van Dyke, "αλλά θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με την ιστορία του αυτοκινήτου και του ίδιου του πολιτισμού - Τις αξίες και τις προτεραιότητές του"

Επιμέλεια : Ειρήνη Νικολοπούλου 

Πηγή: dezeen.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ