Δείτε 15 μπαρ από όλο τον κόσμο με το πιο ιδιαίτερο στυλ (φωτογραφίες)

Μπαρ μέσα στη θάλασσα ή στην κορυφή ενός θεόρατου ουρανοξύστη, μπαρ κυριολεκτικά παγωμένα ή με μακραίωνη ιστορία, μπαρ μοντέρνα ή συντηρητικά ή πιο συνοπτικά, μπαρ που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα πρότυπα...

Μια περιήγηση του clickatlife.gr ανά τον κόσμο, από τους πιο κοντινούς προορισμούς της Ευρώπης μέχρι την μακρινή Ταϋλάνδη, ανατρέπει την καθιερωμένη, κοινότοπη εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας, όταν αναφερόμαστε σε κάποιο μπαρ. Κομψά, μοδάτα, χλιδάτα ή απλά, με εμπνευσμένο ντεκόρ, σίγουρα πολυσύχναστα, τα πλέον φημισμένα μπαρ ξενοδοχείων σύμφωνα με την Telegraph, μας περιμένουν να τα επισκεφθούμε, έστω και νοερά.

Ozone Bar, Χονγκ Κόνγκ


Στον 118ο όροφο του Διεθνούς εμπορικού κέντρου Kowloon, το Ozone Bar του ξενοδοχείου Ritz Carlton, δεν φημίζεται μόνο για τη θέα του, αλλά και για την περίτεχνη-φουτουριστική εσωτερική του διακόσμηση από τον Masamichi Katayama, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου: «αναπαριστά ένα ανθρωπογενές φυσικό περιβάλλον, μέσα σε ένα φανταστικό κόσμο». Πληροφορίες: www.ritzcarlton.com .

«Ayana Resort & Spa's Rock Bar», Μπαλί



Το «Ayana Resort & Spa's Rock Bar» βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Στους πρόποδες της επιφάνειας ενός βράχου, η πρόσβαση είναι εφικτή, μόνο με τελεφερίκ. Εάν είστε τυχεροί και βρείτε μια θέση στο συγκεκριμένο μπαρ, όχι μόνο θα δείτε τα κύματα να σκάνε μπροστά στα μάτια σας, αλλά θα απολαύσετε και τη μοναδική θέα του ηλιοβασιλέματος που σου κόβει την ανάσα. Πληροφορίες: www.ayanaresort.com

«Lebua», Μπανγκόγκ



Αν έχετε εξασφαλίσει ένα ρομαντικό γεύμα στο εστιατόριο Sirocco, στο θόλο του ξενοδοχείου Lebua, στο State Tower, φροντίστε να κάνετε πρώτα μια βόλτα από το μπαρ του ουρανοξύστη. Σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα, στον 63ο όροφο, το μπαρ θα σας εντυπωσιάσει με τη θέα του, αφού θα δείτε όλη την Ταϋλάνδη… στα πόδια σας. Αποτελεί πολυσύχναστο σημείο, ιδίως για ένα χαλαρωτικό απογευματινό ποτό. Πληροφορίες: www.lebua.com .

«La Purificadora», Μεξικό



Το μπαρ του ξενοδοχείου La Purificadora στο Μεξικό, προσφέρει πολλούς λόγους για τους οποίους αξίζει να το επισκεφτεί κανείς. Βρίσκεται στην ταράτσα, είναι ανοιχτό με εντυπωσιακή θέα στα ομορφότερα ιστορικά κτήρια της πόλης, σχεδιάστηκε από τον Ricardo Legorreta, έναν από τους πιο φημισμένους αρχιτέκτονες του Μεξικό, που φαίνεται να έχει προνοήσει για όλες τις ανέσεις. Για όσους επισκέπτες το επιθυμούν, υπάρχει και πισίνα, μάλιστα η διαρρύθμιση του χώρου είναι τέτοια που όσοι δοκιμάσουν να βουτήξουν, θα κάνουν το γύρω του μπαρ... κολυμπώντας…. Πληροφορίες: www.lapurificadora.com .

«Long Bar», Σαγκάη



Το πιο ήσυχο καταφύγιο στην πολύβουη Σαγκάη. Βρίσκεται στο «The PuLi Hotel & Spa» και έχει θέα προς το πάρκο Jing'An, ενώ προσφέρει την πιο μεγάλη γκάμα από κρασιά και σαμπάνιες στη Σαγκάη. Η βεράντα στον κήπο είναι η ιδανική πρόταση για τη μέρα, ενώ το βράδυ το μπαρ μετατρέπεται σε κατεξοχήν προορισμό για ζευγάρια που αποζητούν στιγμές χαλάρωσης. Πληροφορίες: www.thepuli.com .

«Library Bar», Νέο Δελχί



Αν αγαπάτε το διάβασμα, το Library Bar είναι ο ιδανικός χώρος να συνδυάσετε την αγαπημένη σας συνήθεια με ένα καλό ποτήρι από ουίσκι. Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από φιάλες με ουίσκι, ενώ η εκλεπτυσμένη διακόσμηση και οι βαριές αυθεντικές καρέκλες Chesterfield, σας προσκαλούν να «φωλιάσετε» μέσα τους, παρέα με ένα καλό βιβλίο στην πρώτη του κιόλας έκδοση. Πληροφορίες: www.theleela.com .

«No. 27 Bar & Lounge», Δουβλίνο



Εύκολα υποθέτουμε ότι οι περισσότεροι τουρίστες του Δουβλίνου, προτιμούν να επισκέπτονται τις φημισμένες pubs. Οπότε για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους, οι ιδιοκτήτες μπαρ πρέπει να παρέχουν κάτι εξαιρετικά δελεαστικό. Στο ξενοδοχείο Shelbourne, θα βρείτε έναν από τους πλέον εξεζητημένους χώρους κατανάλωσης ποτού, το No. 27 Bar & Lounge. Τι το ξεχωριστό έχει; Από τα σπάνια έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους του και τους επιβλητικούς πολυέλαιους, μέχρι την καταπληκτική θέα στον πράσινο περίβολο του St. Stephen και κυρίως, μια μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ. Πληροφορίες: www.theshelbourne.ie .

«O2 Lounge», Μόσχα



Ένας καλός λόγος για επισκεφτείτε το μπαρ «O2 Lounge» στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton είναι η εντυπωσιακή θέα, που προσφέρει στο Κρεμλίνο και την Κόκκινη Πλατεία. Εδώ θα μπορέσετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι σαμπάνιας με την παραδοσιακή ρωσική μέθοδο hussar, με το χτύπημα δηλαδή του σπαθιού. Μπορείτε δε, να δοκιμάσετε sushi στο σαλόνι του ξενοδοχείου, ενώ το καλοκαίρι μια μικρή σχάρα τοποθετείται στο χώρο, όπου ψήνονται μπριζόλες. Πληροφορίες: www.ritzcarlton.com .

Jukkasjarvi, Λαπωνία



Θερμοκρασίες πολύ χαμηλές κι ένα λευκό και παγωμένο τοπίο συνθέτουν το σκηνικό του μπαρ Jukkasjarvi, στο Icehotel της Λαπωνίας. Το υλικό κατασκευής του είναι φυσικά, ο πάγος και προϋπόθεση για να υπάρξει είναι οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Εποχικό λοιπόν, το συγκεκριμένο μπαρ, ανοίγει στα μέσα Δεκέμβρη και κλείνει περίπου στα μέσα του Απρίλη. Πληροφορίες: www.icehotel.co.uk .

«Bemelmans Bar», Νέα Υόρκη



Οι πελάτες εντυπωσιάζονται από τα σχέδια, με δόσεις παιδικής αθωότητας, στους τοίχους του Bemelmans Bar, στο ξενοδοχείο Carlyle της Νέας Υόρκης. Ο δημιουργός της παιδικής σειράς βιβλίων Madeline, Ludwig Bemelmans, του οποίου το όνομα φέρει το μπαρ, είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για τη διακόσμηση των τοίχων, που μοιάζουν βγαλμένοι κυριολεκτικά μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του. Τι άλλο τραβάει την προσοχή στο συγκεκριμένο μπαρ; Τα τραπέζια με το γυαλί στην επιφάνεια τους, το μπαρ από μαύρο γρανίτη, αλλά και η χρυσή επένδυση της οροφής. Πληροφορίες: www.rosewoodhotels.com .

«Falk's Bar», Μόναχο



Με μεγάλη ιστορία από το 1839, το Falk's Bar βρίσκεται στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof. Ήταν το μόνο κτίσμα που επιβίωσε αλώβητο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ίσως και αυτός είναι ο βασικός λόγος, που το έχει εδραιώσει μέχρι σήμερα σαν ένα «καθιερωμένο» κρησφύγετο για να απολαύσει κανείς το ποτό του στο Μόναχο. Πληροφορίες: www.bayerischerhof.de .

«Bar 8», Παρίσι



Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Mandarin Oriental, το Bar 8, είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, σε αποχρώσεις γήινες, με το καφέ και το πράσινο να κυριαρχούν. Η μαρμάρινη κατασκευή του μπαρ, από πέτρα που εξορύσσεται στην Ισπανία, είναι σίγουρα το «κόσμημα» του χώρου. Για τις μέρες με υψηλότερη θερμοκρασία, επιλέξτε τον εσωτερικό κήπο του μπαρ. Πληροφορίες: www.mandarinoriental.com/paris .

«Connaught Bar», Λονδίνο



Στο Λονδίνο σίγουρα θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα μπαρ, στο εσωτερικό των ξενοδοχείων. Συχνά οι λονδρέζοι, διασταυρώνουν τα ξίφη τους γύρω από τις προτιμήσεις τους στα μπαρ. Το Connaught Bar του ομώνυμου ξενοδοχείου, ωστόσο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Καλαίσθητος χώρος, με τοίχους από «πλατίνα», μαρμάρινα πατώματα, δερμάτινα καθίσματα και μερικές ακόμη πινελιές λάμψης στο εσωτερικό του, διαθέτει μια διαχρονική, καλαίσθητη πολυτέλεια, που δεν επηρεάζεται από τις μοντέρνες τάσεις της κάθε εποχής. Τα κοκτέιλ φυσικά είναι εξαιρετικά. Πληροφορίες: www.the-connaught.co.uk .

«Beaufort Bar», Λονδίνο



Το ξενοδοχείο «Savoy» είναι γνωστό για τη συμβολή του στη δημιουργία των του κοκτέιλ και μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να προσελκύει τα πλήθη για το λόγο αυτό. Περισσότερο ελκυστικό μοιάζει ωστόσο, το νέο απόκτημα του ξενοδοχείου, το Beaufort Bar. Με καλόγουστη διακόσμηση, συνδυάζει το μαύρο με τις αποχρώσεις του χρυσού. Εδώ θα βρείτε, εκτός από ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο και μια μεγάλη γκάμα από εκλεκτά κοκτέιλ και σαμπάνιες. Ατμοσφαιρικές βραδιές καμπαρέ και μουσικές παραστάσεις φιλοξενούνται συχνά στο χώρο. Πληροφορίες: www.fairmont.com/savoy-london/dining/beaufortbar/ .

Veranda Bar, Λος Άντζελες



Πολύ πιο καθημερινό, λιγότερο πολυτελές και με έμπνευση από το Μαρόκο, είναι το Veranda Bar στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Figueroa. Όμορφα και λιτά διακοσμημένο, χωρίς την υπερβολική πολυτέλεια και τη χλιδή των «ανταγωνιστών» του, μοιάζει να μην ακολουθεί τους γρήγορους και κουραστικούς ρυθμούς του Λος Άντζελες. Πληροφορίες: www.figueroahotel.com .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ