Ελεύθεροι υπό όρους οι πρώτοι 6 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση - Αρνείται κάθε συμμετοχή ο Α. Τσοχατζόπουλος

Ελεύθερη με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία της η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα. 

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καθώς και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα. 

Το πρωί της Δευτέρας, ξεκίνησε ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, η απολογία των έξι από τους 15 συλληφθέντες για τη μεγάλη εγκληματική οργάνωση που είχε ως «στρατηγείο» τις φυλακές Κορυδαλλού, στην οποία μέχρι στιγμής είναι κατηγορούμενοι 37 άτομα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και των έξι κατηγορουμένων. Ανάμεσά τους, ο 70χρονος πατέρας του φερομένου ως εκ των τριών βαρυποινιτών «αρχηγών» της εγκληματικής οργάνωσης, του Γιάννη Σκαφτούρου, κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού. Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ο Δημήτρης Σκαφτούρος, αδελφός του Γιάννη, ο οποίος είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 70χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η 68χρονη σύζυγος του, επίσης κατηγορουμένη στην υπόθεση, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όσα τους καταλογίζονται. Ο πατέρας τού Γιάννη Σκαφτούρου φέρεται να υποστήριξε πως η μόνη σχέση του ίδιου και της γυναίκας του με τις φυλακές ήταν η «ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και να τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε σχέση με χρήματα προερχόμενα από παράνομες πράξεις είτε του Παναγιώτη Βλαστού είτε του γιου του Γιάννη Σκαφτούρου: «Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε, βόσκοντας αιγοπρόβατα, δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα, και με επιβαρυμένη την υγεία μας, να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας». 

Πρώτη απολογήθηκε, η πρώην σύζυγος του φερόμενου ως ενός εκ των τριών εγκεφάλων της οργάνωσης Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, η οποία να αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή της σε παράνομες πράξεις. 

Η κατηγορουμένη φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού οποιαδήποτε συμμετοχή της σε παράνομες πράξεις. 

Η γυναίκα υποστήριξε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι «με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή». 

Είπε επίσης πως το ποσό των 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της αφορούν χρήματα που προήλθαν από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού και δεν αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δράσης.

Αρνείται εμπλοκή ο Τσοχατζόπουλος

Στο μεταξύ, με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τη φερόμενη εμπλοκή του σε βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου, με τον οποίο κρατείται στην ΣΤ' Πτέρυγα των φυλαγών Κορυδαλλού, υποστηρίζει ότι «δεν με αφορούν όσα ακούγονται». 

Αποδίδει, επίσης, ο πρώην υπουργός, καταδικασμένος για την υπόθεση των παράνομων πληρωμών από εξοπλιστικά προγράμματα, την εμπλοκή του στο αποκαλούμενο «κύκλωμα νονών» σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού, που δεν έχει ακόμη κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια, έχει ως εξής:

«…Όπως στις 6 Μάιου του 2012 η Κυβέρνηση Παπαδήμου προκήρυξε εκλογές και την επομένη ημέρα με συνέλαβε θεαματικά στο σπίτι μου, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες προ των εκλογών η απερχόμενη κυβέρνηση της 'ανίερης' συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα.

» Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Τα καταγγέλλω ευθέως ως ανυπόστατα, κατασκευασμένα και 'λόγια του αέρα' που εξυπηρετούν εφήμερους πολιτικούς σκοπούς...».α

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ