H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ετοιμάζει το πιο θεϊκό όσο μπούκο που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Θεσπέσιο!

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Ταμπονάρουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε στο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τα αφήνουμε για 5'-6' να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στην βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε το μισό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά δεμένα σε τουλπάνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά, το κρασί και το ζωμό καθώς και τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε πολύ χαμηλά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρίβουμε κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με το κρέας και την υπόλοιπη σάλτσα.
Αν θέλουμε σερβίρουμε το όσο μπούκο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πολέντα η πουρέ. 

Υλικά συνταγής

Για το Μπουκέ

γκαρνί 1 κλαδάκι δεντρολίβανο 1 κλαδάκι θυμάρι 1 δαφνόφυλλο 2 γαρύφαλλα 4 μικρές φέτες κότσι μοσχαρίσιο λίγο αλεύρι 1/4 φλ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πελτέ 1 συσκευασία πομοντόρια αποφλοιωμένα 1½ φλ. κόκκινο κρασί 3 φλ. ζωμός κρέατος 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο 1 πακέτο χοντρό μακαρόνι με τρύπα κεφαλοτύρι η παρμεζάνα τριμμένη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ