Αυτή θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - Τα 10 υπουργεία και οι επικεφαλής τους - Στο Εθνικής Αμύνης ο Π. Καμμένος!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του eirinika.gr, ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται στα παρακάτω ονόματα για τη συνθεση του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πιθανότατα θα προχωρήσει, εφόσον εκλεγεί και καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη.  

 

Υπουργείο Οικονομικών: Ως επικρατέστεροι φέρονται ο Γ. Βαρουφάκης και ο Γ. Δραγασάκης. Αν και ο δεύτερος δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πιο πολύ για αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή ακόμα και πρόεδρος της Βουλής. 

Υπουργείο Ανάπτυξης: Θα μπει επικεφαλής με διευρυμένες αρμοδιότητες και χαρτοφυλάκια στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται το Ενέργειας και το Μεταφορών. Επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Γιώργου Σταθάκη.

Υπουργείο Εξωτερικών: Εαν δεν προκριθεί κάποιο όνομα "έκπληξη" από έμπειρο διπλωμάτη φιλικά προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ, ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Κοτζιά και Νάντιας Βαλαβάνη. Αν όχι ως υπουργοί σίγουρα ως υφυπουργοί. 

Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού: Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ενώ δεν αποκλείεται και ο Κώστας Γαβράς για το υπουργείο Πολιτισμού, ο οποίος όμως φέρεται και ως υποψήφιος και για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ακούγεται ο Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Πειραιά, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Π. Καμμένος αναμένεται να πάρει την θέση του σε περίπτωση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Υπουργείο Υγείας: Ακούγονται τα ονόματα του Γ. Μπαλάφα από τους γνωστούς προεδρικούς αλλά και δύο γιατρών από τους πολλούς του ΣΥΡΙΖΑ όπως του Α. Ξανθού και του Γ. Μπασκόζου

Υπουργείο Επικρατείας: Το δεξί χέρι του Α. Τσίπρα, ο Ν. Παππάς φέρεται ιδανικός για αυτές τις αρμοδιότητες.

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αλέξης Μητρόπουλος ενώ δεν αποκλείεται ο Ν. Βούτσης και ο Δ. Βίτσας.

Υπουργείο Εργασίας: Δ.Στρατουλης ή Ν. Βούτσης ή Ε. Τσακαλώτος.

Για Κυβερνητικός Εκπρόσωπος φαίνεται πως έχει "κλειδώσει" ο Π. Σκουρλετης.

Επιμέλεια: ΕΝ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ