Εκλογές χωρίς ευτράπελα γίνονται; Δεν γίνονται! Ιδού τα πιο περίεργα γεγονότα των τελευταίων εκλογών, τον περασμένο Μάη!

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και στις περασμένες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, του Μαΐου δεν έλειψαν τα ευτράπελα, όπως δεν θα λείψουν ούτε και σήμερα!

Μέχρι λοιπόν να μάθουμε για σημερινά, ας πάρουμε μια γεύση από τα περίεργα των περασμένων εκλογών:

Απίστευτο-Έκλεισαν εκλογικό τμήμα της Κοζάνης και πήγαν για φαγητό! 

Στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο Κοβεντάρειο (στο χώρο της «Πανδώρας»), και στην καρδιά της Κοζάνης, η δικαστική αντιπρόσωπος αποφάσισε το μεσημέρι, μαζί με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, να κάνουν…μισή ώρα διάλειμμα για…φαγητό!

Αυτό το παραβάν θα μείνει στην ιστορία!

Χωρίς παραβάν κινδύνεψε να μείνει ένα εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο. Το ελληνικό δαιμόνιο, όμως, βρήκε και πάλι τη λύση.

Επιστρατεύοντας τη φαντασία της, η εφορευτική επιτροπή αυτοσχεδίασε και το εκλογικό τμήμα του 14ου δημοτικού σχολείου στον Πόρο απέκτησε το απαιτούμενο για τη διαδικασία παραβάν.

Τι έκαναν τα μέλη της επιτροπής; Πήραν δύο κούτες, κρέμασαν μία λινάτσα κα έτοιμο. Μπορεί βέβαια το παραβάν να θυμίζει την παράγκα του καραγκιόζη, σημασία, όμως δεν έχει η αισθητική, αλλά το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε η λειτουργία της μυστικής ψηφοφορίας.

Βενιζέλος – Το ψέμα που αγαπώ…

Το γύρω του διαδικτύου κάνουν δυο φωτογραφίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, από τη στιγμή που ψήφιζε στο εκλογικό κέντρο.

Δεν πρόκειται για φωτομοντάζ, απλά ο φωτογραφικός φακός έκανε τα… δικά του παιχνίδια την ώρα που ο κ. Βενιζέλος μπήκε στο παραβάν για να ψηφίσει.

Το παραβάν βρισκόταν μπροστά από έναν πίνακα, στον οποίο τα παιδιά του σχολείου είχαν αναρτήσει τις ζωγραφιές τους. Μια από αυτές απεικόνιζε ένα συννεφάκι μέσα στο οποίο έγραφε: «Το ψέμα που αγαπώ».

Τυχαίο; Όλοι με σακίδια στο εκλογικό τμήμα την ώρα που ψήφιζε ο Θεδωράκης!

Συνέβη και αυτό.. Με ένα σακίδιο στην πλάτη ή στο χέρι ήταν όλοι οι ψηφόροι που βρέθηκαν την ίδια ώρα στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Φυσικά και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί με …γυμνή την πλάτη, χωρίς το αγαπημένο του σακίδιο.

Πάντως τις εντυπώσεις έκλεψε ένας εκ των ψηφοφόρων που είχε τόσο μεγάλο σακίδιο που το είχε αφήσει δίπλα στην πόρτα εκεί ακριβώς περίμενε ο Σταύρος Θεοδωράκης τη σειρά του.

Δεν γνωρίζουμε φυσικά τι έριξαν στην κάλπη οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι… Σίγουρα πάντως ο επικεφαλή του Ποταμιού θα αισθάνεται δικαιωμένος βλέποντας τις …προτάσεις του (έστω και στυλιστικές) να έχουν όλο και μεγαλύτερη αποδοχή στον κόσμο!

Το «ατύχημα» του Σγουρού

Στο ίδιο εκλογικό τμήμα στη Νέα Σμύρνη πήγε ν” ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Γιάννης Σγουρός, αυτή τη φορά όμως είχε ένα μικρό… ατύχημα.

Την ώρα που ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής έβγαινε από το παραβάν γλίστρησε από τα χέρια του ο φάκελος και έπεσε κάτω.

Ψύχραιμος ο κύριος Σγουρός έσκυψε, έπιασε τον φάκελο, τον έριξε στην κάλπη και στη συνέχεια προέβη στις καθιερωμένες δηλώσεις.

Νάξος: Παραιτήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμού

Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του ενός εκ των δύο συνδυασμών που διεκδικούν το δήμο Νάξου για να εκφράσουν την ενότητά τους.

Έθεσαν στην διάθεση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιου δημάρχου, Νίκου Μαϊτού, την παραίτησή τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νησιωτικής Πολιτείας» υπογραμμίζουν ότι προχώρησαν σε αυτή την αυθόρμητη κίνηση, ως ένδειξη ενότητας, ανιδιοτέλειας και αποφασιστικότητας για μια κοινή μάχη ενάντια στην διαπλοκή, την οπισθοδρόμηση και στο αδιέξοδο.

«Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι, σαν μια γροθιά για να δώσουμε νέα πνοή στα νησιά μας» υπογραμμίζουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους ενώ εξαπολύουν επίθεση στον Μανόλη Μαργαρίτη και την παράταξή του: «Χρειάζονται ανοιχτά μυαλά κ. Μαργαρίτη για να μας καταλάβετε… Και εμάς και το τι σημαίνει Δημοκρατία. Άλλωστε πάει πολύ εσείς προσωπικά και τα παπαγαλάκια σας να μιλάτε για Δημοκρατία».

Αρνήθηκε να ψηφίσει και τον συνέλαβαν!

Σε περιπέτειες μπήκε το πρωί της Κυριακής ψηφοφόρος στην Ξάνθη που προσήλθε στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει το thrakitoday.com, επέλεξε να ψηφίσει μόνο για τις ευρωεκλογές.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας αρνήθηκε να παραλάβει τα ψηφοδέλτια για το δεύτερο γύρο σε Δήμο και Περιφέρεια, λέγοντας πως δεν θέλει να ψηφίσει για αυτά, με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικρατήσει σύγχυση και τελικά να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε με τι έκλεισαν την κάλπη!

Στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων, στην Πάτρα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για να καλύψουν την οπή της καλπης των Ευρωεκλογών τοποθετησαν ρακέτα που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση των κουνουπιών!

Μάλιστα για να μην γίνεται αντιληπτή την κάλυψαν με μια πλαστική σακούλα

Εξαφανίστηκε σάκος με ψηφοδέλτια στη Ξάνθη!

Ψηφοδέλτια έψαχναν σήμερα το πρωί σε εκλογικό τμήμα στο Μυρωδάτο της Ξάνθης και ψηφοδέλτια δεν έβρισκαν…

Σύμφωνα με το thrakitoday.gr, τα ψηφοδέλτια βγήκαν από τον σάκο την Παρασκευή και τοποθετήθηκαν στην αίθουσα του σχολείου, που χρησιμοποιείται ως εκλογικό τμήμα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο, όταν άνοιξαν οι κάλπες τα ψηφοδέλτια είχαν εξαφανιστεί, και εικάζεται πως το Σάββατο πετάχτηκαν καθώς θεωρήθηκαν «σκουπίδια» από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Έτσι σήμανε συναγερμός ώστε να βρεθούν άμεσα ψηφοδέλτια και να αντικατασταθεί η απώλεια για να μπορέσει το εκλογικό τμήμα να λειτουργήσει απρόσκοπτα, πράγμα που συνέβη μετά και την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Με το άνοιγμα της κάλπης πάντως παρατηρήθηκαν προβλήματα και με τον αριθμό των ψηφοδελτίων, καθώς τρία κόμματα που μετέχουν στις ευρωεκλογές δεν είχαν αποστείλει, όπως ορίζεται σχετικώς, τα ψηφοδέλτιά τους στην Ξάνθη με αποτέλεσμα οι σάκοι που κατέφτασαν μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα της περιοχής να μην τα περιέχουν μέσα.

Μέλη εφορευτικών επιτροπών δεν εμφανίστηκαν στα εκλογικά κέντρα

Με προβλήματα ξεκίνησαν οι εκλογές καθώς σε πολλά εκλογικά κέντρα πολλά από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν πήγαν στα εκλογικά κέντρα με αποτέλσμα η αστυνομία να τους αναζητά από νωρίς για να προσελθουν στα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σε εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει ούτε ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής, κάτι το οποίο σημειώθηκε και σε εκλογικό κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ