«Ρυθμιστής» της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του Γ. Παπανδρέου - Πώς κατανέμονται οι έδρες με την είσοδό του στη Βουλή και πώς αν μείνει εκτός

Αγγίζει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, με βάση τις εκτιμήσεις των exit polls, που προβλέπουν επτακομματική σύνθεση της επόμενης Βουλής, ο νικητής των εκλογών αναμένεται να καταλάβει 153 έδρες.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη και το ποσοστό του κόμματος του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι πάνω από 37,5%, όπως διαφαίνεται από το μέσο όρο της εκτίμησης για τη δύναμη στην οποία μπορεί να φθάσει, τότε στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κλειδώσει» την αυτοδυναμία, εάν δεν υπερβεί τελικώς το 3% το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αν συνολικά τα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή συγκεντρώσουν ποσοστό της τάξης του 9%.
    
Αντιθέτως, αν το κόμμα Παπανδρέου καταφέρει να υπερβεί το «πλαφόν», τότε, με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή με 37,5%, η πιθανή κοινοβουλευτική δύναμη για τον ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθεί μεταξύ 149 και 150.

Με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. εκτός Βουλής η ΝΔ θα εκλέξει 68 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 21 έδρες, το Ποτάμι 18 με 19 έδρες, το ΚΚΕ 15, το ΠΑΣΟΚ 13 και οι ΑΝ.ΕΛ. 11.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ