Νέος αναπλ. υπουργός Οικονομικών: Δεν με λένε Κώστα, αλλά Δημήτρη! Hello!

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ωστόσο εκ παραδρομής στη διάρκεια της ανακοίνωσης των ονομάτων από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά αναφέρθηκε το ονοματεπώνυμο Κώστας Μάρδας.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κύριος Μάρδας μιλώντας στο news.gr ανέφερε ένα ανάλογο περιστατικό, το οποίο είχε συμβεί κατά το παρελθόν όταν διεξαγόταν η ορκωμοσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη.

"Το 2.000 όταν έγινα γενικός γραμματέας λίγο έλειψε να ορκιστεί ο ξαδελφός μου. Όλα συνέβησαν όταν εκείνος πήγε να δώσει ένα βιβλίο μου στον Κώστα Σημίτη. Όταν ο φύλακας είδε το όνομα Μάρδας, τον άφησε να περάσει, νομίζοντας ότι ήμουν εγώ. Μάλιστα, όλοι τον κατηύθυναν προς το χώρο της ορκωμοσίας. Φτάνοντας στην αίθουσα της Βουλής είδε κόσμο να ορκίζεται. 'Πώς λέγεστε;', τον ρώτησε ο υπεύθυνος της Ορκωμοσίας; Μάρδας, απάντησε εκείνος και του ζήτησε να πάει να ορκιστεί. Τελευταία στιγμή δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, καθότι το όνομα του ξαδέλφου μου είναι Γιώργος Μάρδας".

Αυτή τη φορά βέβαια έγινε μία ακόμα... μικρή παρανόηση με το όνομα του νέου αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρη Μάρδα, όπως είναι στην πραγματικότητα το όνομά του και όχι Κώστας όπως αναφέρθηκε.

Who is who

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και από το 1956 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπηρετεί ως καθηγητής, και ολοκλή­ρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris Ι – Sorbonne (1979-1980) και Paris II – Panthéon (1980-1982), από όπου έλαβε και το διδακτορικό του (1990). Εργάστηκε για τρία σχεδόν χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (1992-1994) και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Y­πουργείο Ανάπτυξης, αρχικά ως Γε­νικός Γραμματέας Εμπορίου (Απρίλιος 2000 – Φεβρουάριος 2002) και ακολούθως ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004). Στο Yπουργείο Ανάπτυξης άρχισε να εργάζεται επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη με υφυπουργό τη Μιλένα Αποστολά­κη, συνεχίζοντας με υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο και υφυπουργό τον Χρήστο Θεοδώρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ