Αλέκος Φλαμπουράρης: Ποιος είναι ο «γκουρού» & μέντορας του Α. Τσίπρα στην πολιτική, ο δεύτερος πατέρας του

Στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, παλιός γνώριμος του πατέρα του είναι για τον νέο πρωθυπουργό όχι μόνο μέντορας αλλά και κάτι σαν «δεύτερος πατέρας», όπως ο ίδιος φέρεται να έχει εξομολογηθεί στους οικείους του.
 

Η επαγγελματική συνεργασία στον κατασκευαστικό του πατέρα του Τσίπρα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη έγινε η αφορμή της γνωριμίας των δύο ανδρών που μετρά πολλά χρόνια. Η θέση που του έδωσε ο νέος πρωθυπουργός, στο υπουργείο Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, μαρτυρά τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, γεννημένος στην Αθήνα, πρώην στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού, ήταν ο άνθρωπος που στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα όταν έχασε τον πατέρα του, τον Οκτώβρη του 2012. Ο άνθρωπος που φέρεται να διέλυσε τις συνιστώσες του κόμματος, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ενιαίο κόμμα, ο άνθρωπος που για πολλούς προστάτευσε τον Αλέξη Τσίπρα και διαφύλαξε το πολιτικό του μέλλον, όταν μετά τις ευρωεκλογές του 2009 κόντεψε να βρεθεί εκτός, με τον κ. Αλέκο Αλαβάνο να επιδιώκει την επιστροφή στην προεδρία του κόμματος.

Έκτοτε, ο Αλέκος Φλαμπουράρης έγινε ένας από τους ανθρώπους που ο Αλέξης Τσίπρας συμβουλευόταν συχνά, ο «εξ απορρήτου» του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης γεννήθηκε στην Αθήνα, τέλειωσε το 9ο Γυμνάσιο στην Πλατεία Κουμουνδούρου, απέκτησε δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού, αποτέλεσε ενεργό μέλος του μαθητικού κινήματος, έδωσε το «παρών» στους αγώνες πριν και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όπου και συνελήφθη, διατηρεί υψηλές γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες και διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ανήκει στην κατηγορία των «ευκατάστατων αστών» του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλείται από τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ «μπον βιβέρ» της Αριστεράς, λόγω της προσεγμένης εμφάνισής του, των αβρών τρόπων του και την ευγένειά του στο λεγόμενο ασθενές φύλο.

Διαθέτει πολυτελή κατοικία στην Αίγινα, την οποία πρέπει να εγκαταλείψει λόγω των νέων του καθηκόντων. Το σπίτι του στην Αίγινα θεωρείται δεύτερο σπίτι για τον Αλέξη Τσίπρα και την οικογένειά του.

Εκεί γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάθε χρόνο τα παιδιά του πρωθυπουργού, Φοίβος-Παύλος και Ορφέας-Ερνέστο, τα οποία λέγεται πως τον αποκαλούν «παππού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ