Νίκος Παππάς: Το alter ego του Αλέξη Τσίπρα - Άφησε τα πάντα στη Σκωτία για να σταθεί πάλι στον νέο Πρωθυπουργό!

Από τη Γλασκόβη στην Αθήνα. Από την Κουμουνδούρου στο Μαξίμου. Το who is who του 39χρονου Νίκου Παππά, υπουργού Επικρατείας και alter ego του Αλέξη Τσίπρα.

Μόλις πριν από 7 περίπου χρόνια, τον Φλεβάρη του 2008, ο 39χρονος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ήταν στη Γλασκόβη της Σκωτίας.και εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε γεννηθεί η πρώτη του κόρη και ζούσε ήδη στη Γλασκόβη και στο Εδιμβούργο επί 11 χρόνια.

Όλα όμως αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη! Έτσι και η ζωή του, πήρε άλλη ρότα από ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη γραμμή είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ετοιμάζεται να κατέβει για πρόεδρος του Συνασπισμού και ζητεί τη βοήθεια ενός παλιού φίλου, με τον οποίο είχε γνωριστεί το 1995 στη Σπουδάζουσα. Σε δυο ημέρες ο Νίκος Παππάς απαντά θετικά, επιστρέφει στην Ελλάδα, αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται το alter ego του Αλέξη Τσίπρα.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα λόγω των εσωτερικών τάσεων και εντάσεων ενώ μετά την αποχώρηση Κουβέλη με μια ομάδα στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας πολλοί λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. Δύο χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίστηκε με τον αντιμνημονιακό αγώνα, συγκέντρωσε ποσοστό 16,78% και αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα, με τον Νικο Παππά να πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της εκλογικής επιτυχίας, που ήταν η αφετηρία για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ