Σάλος στη Μεσσηνία από την απόφαση Σαμαρά να κρατήσει την έδρα και να αφήσει εκτός Βουλής τον Γ. Λαμπρόπουλο!

Τις σκηνές διάλυσης του ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα του 2012 θυμίζουν όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη Νέα Δημοκρατία Μεσσηνίας, καθώς ο τ. βουλευτής και υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος ζητάει δημόσια τη βουλευτική έδρα από τον ηττημένο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα στρέφεται ευθέως κατά του τ. πρωθυπουργού, δηλώνοντας ότι αν ο κ. Σαμαράς επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας «δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις». 

Οι πληροφορίες της «Ε» από τη Συγγρού αναφέρουν ότι ο τ. υφυπουργός Αμυνας επιδίωξε τη Δευτέρα συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, κατά την οποία του έθεσε ζήτημα πολιτικής και οικονομικής επιβίωσης, ζητώντας του να του παραχωρήσει τη μοναδική έδρα της Μεσσηνίας. Οπως φαίνεται ο τ. πρωθυπουργός, που δεν ήθελε να σκεφτεί ακόμα την αποχώρησή του από τη Μεσσηνία, περιορίστηκε στην επαινετική για τον Γ. Λαμπρόπουλο ανακοίνωση, η οποία πυροδότησε την οργή του δεύτερου και τον... ανέβασε στα κεραμίδια για μια ακόμα φορά κατά του Αντ. Σαμαρά - οι σχέσεις του με τον οποίο  έχουν περάσει από σαράντα κύματα.


Δίπλα στον κ. Λαμπρόπουλο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας «διώχνει» επίσης τον κ. Σαμαρά από τη Μεσσηνία ζητώντας του να επιλέξει τη βουλευτική έδρα της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο ζητεί και ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και υποψήφιος βουλευτής Περικλής Μαντάς, τάσσεται με την πλευρά Σαμαρά. 

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή εκλέχτηκαν στη Μεσσηνία 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένας της Νέας Δημοκρατίας. Ο τ. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχθές το βράδυ με δήλωσή του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Λαμπρόπουλο, ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει τη βουλευτική έδρα της Μεσσηνίας και όχι της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση αυτή όμως άναψε το φιτίλι των αντιδράσεων - και κανένας δεν ξέρει πλέον αν θα εκραγεί ο δυναμίτης της δυσαρέσκειας που έχει τυλίξει τη Νέα Δημοκρατία μετά την ήττα της Κυριακής. Συγκεκριμένα: Χθες το πρωί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κάλεσε τον κ. Σαμαρά να αφήσει την έδρα της Μεσσηνίας επειδή «η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος ο κ. Λαμπρόπουλος, εκφράζοντας την πικρία του για την επιλογή Σαμαρά, δήλωσε: «Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο νομό. Πρωτάκουστο!».
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία εισέρχεται σε περίοδο κρίσης, το μέγεθος της οποίας θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στα κεντρικά του κόμματος. Ο χρόνος θα δείξει αν οι μεσσηνιακές αντιδράσεις είναι... προσεισμικές και αν θα ακολουθήσει η κύρια σεισμική δόνηση στην Αθήνα από δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες. Θυμίζουμε απλώς ότι τόσο ο Π. Νίκας όσο και ο Γ. Λαμπρόπουλος προέρχονται από το φιλικό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη και ότι αναγκαστικά συμμάχησαν με τον Αντώνη Σαμαρά κατά την περίοδο της προεδρίας του στη Νέα Δημοκρατία. Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο να εκφράζουν απλώς προσωπικές πικρίες ή να παίρνουν θέση για τη μετά Σαμαρά εποχή στη Νέα Δημοκρατία και στη Μεσσηνία.

Το σίγουρο είναι ότι στην παράταξη, μετά την εκλογική ήττα της Κυριακής, χθες άνοιξε μια νέα πληγή. Αυτή τη φορά η πληγή άνοιξε στο εσωτερικό του κόμματος - και όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την πολιτική, οι εσωτερικές πληγές δύσκολα κλείνουν και συχνά οδηγούν σε απρόβλεπτες καταστάσεις. 

Λαμπρόπουλος καλεί Σαμαρά να αφήσει την έδρα στη Μεσσηνία 

Αναλυτικά η δήλωση:

"Αγαπητοί μου Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες 

Σας ευχαριστώ θερμά, μέσα από την ψυχή μου για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε και σε αυτές τις εκλογές. 

Εσάς, που μου δώσατε και πάλι την ψήφο σας, αλλά και όλους τους άλλους, που καθημερινά, με τον καλό σας λόγο, μου δείχνατε την εκτίμησή σας και την αγάπη σας. 

Με την παράταξη συρρικνωμένη, όσο ποτέ στην ιστορία της, εσείς μου δώσατε είκοσι χιλιάδες ψήφους και με φέρατε πρώτο στο Νομό και σε όλη την Πελοπόννησο. 

Εσείς με στείλατε με ισχυρή βούληση, να σας εκπροσωπήσω στην Βουλή. 

Όμως η  παράταξη στην Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας. 

Ο δικός σας άνθρωπος, που έδινε μάχες, που στήριξε τη Μεσσηνία, που αγωνιζόταν για τα προβλήματά της, δεν θα είναι στη Βουλή, παρά τη θέλησή σας. 

Παραμερίζω το ηθικό και το προσωπικό μέρος της πράξης.

Η πραγματικότητα όμως είναι μια. 

Στην Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον Νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις. 

Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο Νομό. Πρωτάκουστο! 

Αγαπητοί μου Συμπατριώτες

Την παρουσία μου στην πολιτική, το ήθος μου, την εντιμότητά μου, την προσφορά μου στο Δημόσιο βίο, την πατρίδα μου, την Μεσσηνία, και την παράταξή μου, την αναγνωρίζετε εσείς, όλοι οι Μεσσήνιοι, ανεξάρτητα που ψηφίζουν και αυτό μου αρκεί, η δική σας η κρίση και μόνον και καμία άλλη. 

Πιστός και συνεπής στις αρχές μου και στην παράταξή μου, που ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα, αλλά και στην εντολή σας, θα παραμείνω ενεργός και κοντά σας. 

Θα εξακολουθήσω να είμαι ο δικός σας άνθρωπος. Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν. 

Μαζί θα συνεχίσουμε για τη Μεσσηνία μας. 

Σ΄αυτές τις δύσκολες, για μένα ημέρες, η αγάπη σας και η εκτίμησή σας, μου δίνει δύναμη για να παραμείνω όρθιος και δίπλα σας".   

Γιάννης Λαμπρόπουλος

Πρώτος σε ψήφους από τη φιλελεύθερη παράταξη

"Πυροσβεστική" προσπάθεια Μαντά για τη γαλάζια έδρα στη Μεσσηνία

Αναλυτικά η δήλωση:

"Όσοι συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας στις Εθνικές Εκλογές, γνωρίζαμε καλά εξαρχής, ότι η μία έδρα του νομού ανήκει στον Πρόεδρο μας Αντώνη Σαμαρά, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. 

Γνωρίζουμε επίσης καλά, το διαρκές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον του Α. Σαμαρά για τον τόπο μας, τη Μεσσηνία, το οποίο κορυφώθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια, που ως Πρωθυπουργός στάθηκε αρωγός στις διεκδικήσεις για έργα και υποδομές, όλων των θεσμικών φορέων του νομού. 

Ο εκλογικός νόμος είναι δυστυχώς η αιτία, που στο νομό μας, η παράταξή μας αν και συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά θα εκπροσωπείται μόνο από ένα Βουλευτή. Έχουμε όμως την τιμή η εκπροσώπηση αυτή να είναι από τον Πρόεδρο της παράταξής μας. Ο οποίος θα αποτελέσει και την εγγύηση για τη διασφάλιση της ανοδικής πορείας, όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Ο επί σειρά ετών Βουλευτής μας Γιάννης Λαμπρόπουλος έχει αποδείξει με την πορεία του και την πολιτική του στάση, ότι αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.  Οι πρόσφατες Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας των επιβράβευσαν για αυτή την πορεία με ιδιαίτερα υψηλά χαρτοφυλάκια. Η μεγαλύτερη όμως επιβράβευσή του, ήρθε από τον λαό της Μεσσηνίας που τον ανέδειξε στην πρώτη θέση και σε μεγάλη απόσταση από όλους εμάς τους συνυποψήφιούς του.

Ο Πρόεδρός μας, με τη χθεσινή του επιστολή, διευκρίνισε σε όλους, την απόφασή του για την επιλογή της βουλευτικής του έδρας.  

Η υποψηφιότητά του στη Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είχε καθαρά σημειολογικό χαρακτήρα κι αυτό επίσης, το γνωρίζαμε όλοι. Και σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν πολιτικά ορθότερο, για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, να πράξει κάτι διαφορετικό.

Οι εκλογές τελείωσαν. Η μάχη όμως για το αύριο της Πατρίδας μας συνεχίζεται. Και σε αυτή τη μάχη, όλοι εμείς στη Μεσσηνία, με μπροστάρη τον Γιάννη Λαμπρόπουλο θα είμαστε παρόντες, δίπλα στους πολίτες και  μαζί στις διεκδικήσεις για το καλό του τόπου μας".

Περικλής Μαντάς 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ