Ο Αβραμόπουλος φεύγει, ο Γιάννης Μηλιός έρχεται στις Βρυξέλλες - Προέδρος ο ένας, Επίτροπος για την μετανάστευση ο άλλος!

Σύμφωνα με πληροφορίες του eirinika.gr, o  Δημήτρης Αβραμόπουλος εδώ και αρκετό καιρό έχει οριστικοποιήσει με τον Αλ. Τσίπρα την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την υποψηφιότητα του τέως Υπουργού και νυν Επιτρόπου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ακολουθώντας πιστά την στρατηγική του για όσο τον δυνατόν καλύτερο και δυνατότερο συναινετικό προφίλ και μετά την απόφαση για συγκυβέρνηση με τους ''δεξιούς'' ΑΝΕΛ, αποφάσισε να δώσει τέλος στην φημολογία και να πει το οριστικό ναι στον Δ. Αβραμόπουλο που έχει αποδεχθεί την προοπτική να φύγει από τις Βρυξέλλες για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Επίτροπος.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στην Ν.Δ και ειδικότερα στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αφενός μεν ήθελε να εμμείνει στην δική του επιλογή, δηλαδή του Σταύρου Δήμα, αφετέρου δε, θεωρεί ότι χάνει ένα δυνατό έρεισμα μέσα στην Κομισιόν.

Από την άλλη όμως, ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος δεν φαίνεται να πτοείται από τις αντιδράσεις του κόμματος του και προτιμά να ακολουθήσει την δική του στρατηγική και να στοχεύσει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.
 

Σε ότι αφορά την αντικατάσταση του στο Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες, η πιο πιθανή επιλογή του Α. Τσίπρα φαίνεται να είναι ο καθηγητής του Εθν. Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιάννης Μηλιός.

Ο Γιάννης Μηλιός φαίνεται πως δέχθηκε κρούση για υπουργικό πόστο, αλλά επέλεξε και εκείνος την αναμονή της απόφασης του για την Ευρώπη όπου φαντάζει ως ιδανικός υποψήφιος, αριστερός Επίτροπος: Άριστος Οικονομολόγος, πολύγλωσσος, με αστικό προφίλ & ευχέρεια στην επικοινωνία.

Τέλος, οι πρόσφατες επαφές του τόσο στο Λονδίνο με εκπροσώπους των σημαντικότερων ξένων και ελληνικών τραπεζών στέφθηκαν με επιτυχία παρά την διακριτικότητα με την οποία περιέβαλε το περιεχόμενο των συνομιλιών του.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ