Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται η Ρουμάνα πρώην υπουργός Τουρισμού, η χυμώδης Έλενα Ουντρέα

Αντιμέτωπη με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ψευδή δήλωση εισοδήματος είναι η υποψήφια για την προεδρία της Ρουμανίας, πολιτικός με μεγάλη επιρροή και πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Ουντρέα.

Εισαγγελείς της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας (DNA) ανέκριναν σήμερα την πρώην υπουργό λόγω υποψιών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ψευδή δήλωση εισοδήματος.

Η Έλενα Ουντρέα ανακρίθηκε επειδή δεν δήλωσε χρήματα που έλαβε το 2010 από τον πρώην σύζυγό της, ενώ ήταν υποχρεωμένη να το κάνει ως βουλευτής. Η πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι διέπραξε οικονομικό αδίκημα.

Η 41χρονη Έλενα Ουντρέα συνεργάστηκε στενά με τον πρώην πρόεδρο της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου, από το 2004 έως το 2010.

Ήταν υπουργός Τουρισμού το 2008-2009 και υπουργός Τουρισμού και Περιφερειακής Ανάπτυξης έως τον Φεβρουάριο του 2012. Προηγουμένως διετέλεσε σύμβουλος και επικεφαλής του προεδρικού γραφείου υπό τον Τραϊάν Μπασέσκου.

Πέρσι αποχώρησε από το Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα και εντάχθηκε στο Κόμμα Λαϊκού Κινήματος, του οποίου είναι πρόεδρος.

Ο Τραϊάν Μπασέσκου στήριξε την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο, στις οποίες αναδείχθηκε τέταρτη σε ποσοστό ψήφων.

Ο πρώην σύζυγος της Έλενα Ουντρέα, Ντορίν Κόκος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2014 για ανάμειξη σε σκάνδαλο κρατική προμήθειας υπερτιμημένων αδειών IT της Microsoft.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ