Να ποιο είναι το γερμανικό εστιατόριο όπου Μέρκελ & Ολάντ θα μάθουν από τον Μ. Σουλτς το τι συμβαίνει στην Ελλάδα!

Δείπνο με «κύριο πιάτο» την Ελλάδα θα έχουν σήμερα το Στρασβούργο Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς τη στιγμή, που ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενημερώσει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για τις επαφές του με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «20 minutes», οι τρεις ηγέτες θα απολαύσουν το δείπνο τους στο εστιατόριο «Zum Ysehuet», που σήμερα θα είναι ανοικτό μόνο για τους επίσημους προσκεκλημένους του.

Αν και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, τους περίμενε στις 11 Ιανουαρίου, λόγω των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, το δείπνο των τριών αναβλήθηκε και ανανεώθηκε για σήμερα.Επισημαίνεται ότι οι τρεις ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περίπου τριάντα πιάτα που θα παρελάσουν από το τραπέζι τους… αλλά και να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας θα υποδεχτεί στο Παρίσι το νέο Έλληνα πρωθυπουργό.

Το εστιατόριο θα κλείσει τις πόρτες του για το κοινό. Καλεσμένοι θα είναι περίπου 30 άτομα και τον λογαριασμό θα πληρώσει το ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: lefigaro.fr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ