Ποια είναι τα 6 μυστικά των ανθρώπων με υψηλή αυτοεκτίμηση; Μάθετέ τα & νιώστε ξανά υπέροχα με τον εαυτό σας!

Ναι, ακόμη και η γυμναστική με βαράκια μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας.

1. Βάλε την αγαπημένη σου μάσκαρα / κραγιόν: Έρευνα του Allure αποκάλυψε πως το 86 τοις εκατό των γυναικών νιώθουν πιο σίγουρες για τον εαυτό τους όταν φορούν τα αγαπημένα τους καλλυντικά.
2. Αλλά μην το παρακάνεις κιόλας: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin, η αυτοπεποίθηση των Αμερικανίδων αυξήθηκε κατά 28 τοις εκατό, όταν μείωσαν το χρόνο που περνούσαν μπροστά στον καθρέφτη.


3. Μην καμπουριάζεις: Ναι, η μητέρα μας είχε δίκιο που μας μάλωνε όταν δεν καθόμασταν σωστά. Όχι μόνο γιατί δείχνει άχαρο και καθόλου θηλυκό αλλά και επειδή, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ohio, η λάθος στάση σώματος μας αποτρέπει από το να κάνουμε θετικές σκέψεις για τον εαυτό μας.
4. Σήκωσε βάρη: Οι ερευνητές του Northern Illinois University θεωρούν πως κάθε φορά που σηκώνεις βάρη ή που κάνεις γυμναστική με βαράκια ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου στα ύψη.


5. Βάλε στόχους: Δεν μιλάμε για μεγαλεπήβολους. Μπορείς να βάλεις στόχο για παράδειγμα να περπατάς ή να τρέχεις Χ χιλιόμετρα την εβδομάδα. Κατέγραψε τα χιλιόμετρα που διανύεις σε ένα μπλοκάκι ή εκμεταλλεύσου τις λειτουργίες των νέων fitness apps και θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να βελτιώνεται σημαντικά. Τουλάχιστον αυτό ανακάλυψαν οι ερευνητές του McMaster University στον Καναδά.
6. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου: Φρόντισε να περνάς περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου – διαλογίσου, τρέξε, διάβασε βιβλία, πήγαινε για ψώνια.

Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που θα σου μάθουν να περνάς καλά με τον εαυτό σου και να μην εξαρτάσαι από τους άλλους. Μάλιστα, έρευνα του καθηγητή Ψυχολογίας Reed W. Larson παρατήρησε πως όσοι περνούσαν αρκετό χρόνο με τον εαυτό τους εμφάνιζαν και τις λιγότερες πιθανότητες για κατάθλιψη, ή ήταν πιο πιθανό να την ξεπεράσουν.

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ