Δείτε το συγκινητικό λόγο της Αντζελίνα Ζολί στο Ιράκ - Η διάσημη και πανέμορφη εσωτερικά & εξωτερικά ηθοποιός ταρακουνά για ακόμη μία φορά τη διεθνή κοινότητα!

Ο πόλεμος στη Συρία είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Για αυτό και η Αντζελίνα, παρευρέθη ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ στο βόρειο Ιράκ το περασμένο Σαββατοκύριακο, για να επισκεφθεί τα θύματα της ISIS και όλους τους Σύριους που έχουν καταφύγει στο Dohuk, σε Ιρακινά στρατόπεδα προσφύγων.

Οι εκτοπισμένοι Σύριοι πρόσφυγες είναι πάνω από 7 εκατομμύρια. Ωστόσό, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε πως έχει μαζέψει μόνο το μισό από τα 337 εκατομμύρια που χρειάζεται για την στήριξη των θυμάτων.  

Στα πλαίσια λοιπόν της επίσκεψής της, η Αντζελίνα έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για οικονομική ενίσχυση των θυμάτων και παγκόσμια συνεργασία, προκειμένου να αποφευχθεί μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

«Υπερβολικά πολλοί αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα της σύγκρουσης στη Συρία και της εξάπλωσης του εξτρεμισμού», δηλώνει η Ζολί. «Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επέμβει και να κάνει περισσότερα»


«Από την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το Ιράκ, άλλοι δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους. Αυτή τη φορά οι πρόσφυγες είναι και Ιρακινοί πολίτες. Πρέπει επιτέλους όλοι οι ηγέτες να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής, του Ιράκ και της Συρίας. Τίποτα δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει για τις ιστορίες που άκουσα από τους πρόσφυγες. Γνώρισα παιδιά που οι γονείς τους σκοτώθηκαν και έχουν μείνει ορφανά πλέον. Έναν 19χρονο που δουλεύει για να ταΐσει μόνος του τα 7 του αδέρφια. Γνώρισα μητέρες που τα παιδιά τους έχουν απαχθεί από την ISIL. Σαν γονιός, δεν θα μπορούσα να φανταστώ μεγαλύτερη φρίκη. Δεν θέλουν να φανταστούν τι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους. Δεν αρκεί να υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας από το σπίτι. Πρέπει να τις υπερασπιστούμε εδώ, στα στρατόπεδα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Μέση Ανατολή είναι ένα πεδίο στο οποίο η δυτική κοινωνία δοκιμάζεται συνεχώς - και προς το παρόν αποτυγχάνουμε».

Δείτε ολόκληρο το λόγο της:

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ