Τρουφάκια καρύδας από τον ταλαντούχο Άκη Πετρετζίκη για να κεράσετε και να γλυκάνετε τους επισκέπτες σας!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια, μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 4 - 5 λεπτά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και η καρύδα να βγάλει αρώματα της και να μοιάζει το μείγμα σαν πάστα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει ρίχνοντάς το σε ένα μπολ και το βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα.
Οταν είναι έτοιμο φοράμε γάντια και πλάθουμε μικρά ορθογώνια κομμάτια των 20 γρ. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε εκεί τις καρύδες μας.
 Τέλος ψήνουμε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, απλά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά ή τα βάζουμε στο ψυγείο.

Έπειτα ψιλοκόβουμε την κουβερτόυρα και τη λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Βγάζουμε τις καρύδες από το ψυγείο και τις βουτάμε μέσα στη σοκολάτα.
Τοποθετούμε την καρύδα που έχουμε ετοιμάσει σε μια σχάρα που έχουμε βάλει από κάτω της ένα ταψάκι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες καρύδες μας. Σερβίρουμε είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε τις βάζουμε στο ψυγείο και τις σερβίρουμε παγωμένες.

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αυγών
200 γρ. καρύδα τριμμένη
250 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 κ.σ. μέλι
200 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά)

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ