Good News: Χρήστος Κωνσταντακόπουλος - Με 3 ελληνικές παραγωγές διεκδικεί τη " Χρυσή Άρκτο" στο Βερολίνο!

Οταν πριν από μερικά χρόνια έγινε γνωστό πως ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, γιος του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη, συμπεριλήφθηκε αν και προέρχεται από τον χώρο των επιχειρήσεων ανάμεσα στα ονόματα των παραγωγών του Χόλιγουντ και της 7ης Τέχνης, τα media σε Ελλάδα και εξωτερικό αναζητούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον πληροφορίες για εκείνον.

Μάταια όμως, αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ άνθρωπο για τον οποίο ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά. Εξαιρετικά ακριβοθώρητος για μεγάλο διάστημα, μάλιστα, δεν είχε διαρρεύσει στον Τύπο καμία φωτογραφία του. Ο 40χρονος παραγωγός, που αποκαλείται και ως ο νέος «Φίνος», είναι εκείνος που βάζει την Ελλάδα στα μεγάλα στούντιο και με την εταιρεία του Faliro House Productions (ιδρύθηκε το 2008) γυρίζει ταινίες οι οποίες προβάλλουν διεθνώς τη χώρα μας. Αυτές τις ημέρες ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, αφού την επόμενη Κυριακή πραγματοποιεί ηχηρή παρουσία στο Φεστιβάλ του Βερολίνου ως συμπαραγωγός του «Knight of cups». Πρόκειται για την τελευταία ταινία του γκουρού του κινηματογράφου Τέρενς Μάλικ, η οποία για πολλούς είναι το φαβορί για να κερδίσει τη «Χρυσή Αρκτο» και διαθέτει ένα «αχτύπητο» καστ όπως ο Κρίστιαν Μπέιλ, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Νάταλι Πόρτμαν, ο Μπεν Κίνγκσλεϊ, ο Αντόνιο Μπαντέρας κ.ά. Επιπλέον ο Ελληνας παραγωγός εμφανίζεται στην Μπερλινάλε με δύο ακόμα ταινίες, την «Queen of the earth» του Αλεξ Ρος Πέρι (στο πρόγραμμα Forum) με την Ελίζαμπεθ Μος και την Κάθριν Ρίτσαρντσον, και τη μικρού μήκους ταινία «Squirrel» του Τόμας Βένγκρις, το σενάριο της οποίας έχει γράψει η Εμμα Δοξιάδη, ενώ η ίδια εμφανίζεται και στον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Το πολυαναμενόμενο «Knight of cups» ασχολείται με την ιστορία ενός σεναριογράφου, ο οποίος ζει στο Χόλιγουντ και έχει πέσει θύμα των πειρασμών, της διασημότητας και της ασυδοσίας του. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ ενώ ελάχιστες είναι οι πληροφορίες για την ταινία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αφού όπως είναι γνωστό ο Τέρενς Μάλικ, είναι εξαιρετικά μυστικοπαθής.
Η συνάντηση με τον Μάλικ
Ο κ. Κωνσταντακόπου­λος συμμετέχει, εκτός από το «Knight of cups», και σε δυο ακόμα παραγωγές που υπογράφει ο Μάλικ και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μοντάζ. Πρόκειται για μια ταινία με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Μάικλ Φασμπέντερ, Ρούνι Μάρα και για ένα ντοκιμαντέρ το «Voyage of Time», το οποίο πραγματεύεται τη γέννηση και τον «θάνατο» του Σύμπαντος, ενώ τη διήγησή του έχουν αναλάβει ο Μπραντ Πιτ και η Κέιτ Μπλάνσετ. Η συνεργασία του με τον καταξιωμένο Τέρενς Μάλικ, ο οποίος έχει σπουδάσει φιλοσοφία και συγκαταλέγεται στους λάτρεις της Ελλάδας, αποτελούσε για εκείνον ένα από τα όνειρα ζωής.
«Η γνωριμία μεταξύ τους πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Οστιν, μέσω της Αμερικανίδας παραγωγού Σάρα Γκριν, με την οποία ο Χρήστος συνεργάζεται στενά. Ο Μάλικ βρισκόταν στο στούντιο μοντάροντας τότε την ταινία "The Tree οf Life" και συναντήθηκαν εκεί», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» άνθρωπος του περιβάλλοντός του.


Μάλιστα πέρα από τη συνεργασία τους στις παραπάνω τρεις παραγωγές, ο Ελληνας επιχειρηματίας τον προσκάλεσε στην Ελλάδα και στο φημισμένο ξενοδοχείο της οικογένειάς του, Costa Navarino στη Μεσσηνία. Ο Μάλικ, ο οποίος έχει να επισκεφτεί τη χώρα μας από τη δεκαετία του '70, υποσχέθηκε πως θα έρθει με την πρώτη ευκαιρία. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος όμως έχει επενδύσει αρκετά και στη συνεργασία του με τον πολλά υποσχόμενο σκηνοθέτη Αλεξ Ρος Πέρι. Πριν από την ταινία τους «Queen of the earth» είχε προηγηθεί η συνεργασία τους στο «Listen Up Philip» που κέρδισε το 2ο βραβείο του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και προβλήθηκε στο ιδιαίτερα πρεστιζάτο New York Film Festival. Ο Ελληνας παραγωγός συμμετέχει και στην επόμενη ταινία του Πέρι, η οποία μάλιστα θα γυριστεί στην Ελλάδα.Από τις σημαντικές κινήσεις του θεωρείται και η υπογραφή της συμφωνίας με τη FilmNation, μέσω της οποίας επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη δράση του στη διεθνή αγορά. Το μεταξύ τους διετές συμβόλαιο περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση αρκετών πρότζεκτ όπως το «The Good House», με τη Μέριλ Στριπ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το «The Founder» που εξιστορεί πώς ο επιχειρηματίας Ρέι Κροκ μετέτρεψε τα McDonald's σε παγκόσμιο κολοσσό, το «The Rules of Inheritance» με την Τζένιφερ Λόρενς κ.ά.


Επιπλέον στις επερχόμενες ταινίες της Faliro House συγκαταλέγονται το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου με τον Κόλιν Φάρελ και τη Ρέιτσελ Βάις και το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Ακόμα, η εταιρεία ετοιμάζει δύο ντοκιμαντέρ, ένα για τον Λευκάδιο Χερν, τον ελληνοϊρλανδικής καταγωγής συγγραφέα που λάτρεψαν οι Ιάπωνες, και ένα για τη ζωή της Ολυμπίας Δουκάκη.Τέλος, οι φήμες θέλουν τον κ. Κωνσταντακόπουλο να συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Τζιμ Τζάρμους, η οποία ξεκίνησε με το «Only Lovers Left Alive», συμμετέχοντας στην επόμενη ταινία που ετοιμάζει ο διάσημος σκηνοθέτης.
Πάθος για τον κινηματογράφο
Οπως λένε οι φίλοι του, ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος λατρεύει τις κινηματογραφικές σκηνές της Νέας Υόρκης και του Οστιν ενώ βρίσκεται σε έναν μόνιμο αγώνα όχι μόνο για την περαιτέρω εξάπλωση της εταιρείας του αλλά και για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Εχει προσκαλέσει όλους τους ξένους που συνεργάζεται να επισκεφτούν τη χώρα μας και προσπαθεί να τους πείσει να κάνουν κάποια από τα γυρίσματα εδώ όπως έκανε και με τη διεθνή επιτυχία «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (το φετινό φαβορί για το Οσκαρ σκηνοθεσίας) με πρωταγωνιστή τον Ιθαν Χοκ.


«Ο Χρήστος έχει πάθος για τον κινηματογράφο και από μικρός παρακολουθούσε ταινίες με μανία. Ολοι αυτοί οι σταρ και οι σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάζεται ήταν οι ήρωές του. Μάλιστα ο άνθρωπος που τον παρότρυνε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα είναι η σύζυγός του, Μαρίνα. Ενα βράδυ φεύγοντας από κάποιον κινηματογράφο άρχισε να της αναλύει με πάθος την ταινία που μόλις είχαν παρακολουθήσει. Εκείνη τότε γύρισε και του είπε "αφού το αγαπάς τόσο, πρέπει να ασχοληθείς με αυτό, μπορείς να τα καταφέρεις". Ετσι και έγινε. Γι' αυτό και πέτυχε, γιατί έκανε το πάθος του δουλειά», εκμυστηρεύεται στο «Εθνος της Κυριακής» ένας φίλος του.
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ
Σπουδές στα ναυτιλιακά και αδυναμία στα κόμικς
Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος σπούδασε ναυτιλιακά στο Λονδίνο και παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στον κινηματογράφο, ο οποίος μαζί με τα κόμικς αποτελούν τις μεγάλες αδυναμίες του.


Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται με τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια του στις οικογενειακές επιχειρήσεις που δημιούργησε ο πατέρας του, καπετάν Βασίλης. Μεταξύ τους υπάρχει σύμπνοια. Ο αδελφός του, Κώστας, βρίσκεται στο τιμόνι της ναυτιλιακής Costamare και ο δεύτερος αδελφός του, Αχιλλέας, έχει αναλάβει το Costa Navarino. Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, εκτός από τη Faliro House, διοικεί την οικογενειακή βιομηχανία ορυκτών στα Γρεβενά (εξορύσσει ατταπουλγίτη, ένα σπάνιο είδος ελαφροβαρούς αργίλου, που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και στη βιομηχανία λιπασμάτων).
Ελληνικές συνεργασίες
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος είναι πλέον ένας από τους λίγους εναπομείναντες παραγωγούς-υποστηρικτές στον χώρο της 7ης Τέχνης στην Ελλάδα και εκτός από τα μεγάλα πρότζεκτ στο εξωτερικό (πέρα των αναφερθέντων είναι ακόμα παραγωγός στο «Καταφύγιο» του Τζεφ Νίκολς και στο «Love is Strange» του Αϊρα Σακς) έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από συνεργασίες με Ελληνες σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Αλέξανδρος Αβρανάς, ο Γιώργος Λάνθιμος, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, η Μαργαρίτα Μαντά, ο Μπάμπης Μακρίδης κ.ά.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ