Παρίσι: "Ωρα για ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών της" - Οι ανακοινώσεις Σαπέν και Βαρουφάκη (βίντεο)

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με το γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν έγινε σε μια εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα, το απόγευμα, στο Παρίσι. 

 O Μισέλ Σαπέν μίλησε στην γαλλική τηλεόραση λίγο πριν την συνάντηση και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης. Ακολούθησαν ανακοινώσεις σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Την αρχή έκανε ο Μισέλ Σαπέν ο οποίος τόνισε πως είναι κοινή πεποίθηση των δύο λαών η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών τόνισε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια σειρά αλλαγών τονίζοντας πως καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση χωρίς ανάπτυξη. "Για τον λόγο αυτό προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις επενδύσεις" τόνισε ο Σαπέν.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας υπογράμμισε πως η νέα κυβέρνηση έχει μόλις 8 μέρες που έχει αναλάβει και πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος στη χώρα ώστε να θεσπίσει το πρόγραμμά της και να προτείνει άμεσα μέτρα για νέα συμφωνία με τους εταίρους της. Στην συνέχεια υπογράμμισε πως για την αναδιαμόρφωση μιας χώρας απαραίτητη είναι η δίκαιη φορολογία και η πάταξη της φοροδιαφυγής. "Η Γαλλία είναι και θα παραμείνει ένας ισχυρός σύμμαχος της Ελλάδας" κατέληξε ο υπουργός οικονομικών της χώρας. "Αν καθίσουμε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού τότε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη και σήμερα καθίσαμε στην ίδια πλευρά" ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην αρχή των ανακοινώσεών του ενώ συμπλήρωσε πως σήμερα παρουσίασε στον Γάλλο υπουργό τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα.  

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα μήνυμα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα τεράστια δάνεια αν δεν υπάρξει χαλάρωση της λιτότητας.   Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εντυπώσεις που μπορεί να σχηματίσει η Γερμανία από τις συμμαχίες που φαίνεται πως αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπήρξε κάθετος πως δεν τίθεται θέμα δημιουργίας συγκρουσιακού κλίματος.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ