Story: Άντον Λαβέι, o ιδρυτής της εκκλησίας του Σατανά που είχε δεσμό με την Μέριλιν Μονρό! (φωτό)

Μαυροντυμένοι άνθρωποι, μια γυμνή γυναίκα ξαπλωμένη νωχελικά σε ένα βωμό, σκοτάδι, υποβλητική μουσική και ένας άντρας με κέρατα στο κεφάλι. Αυτή ήταν μια τυπική τελετή της εκκλησίας του Σατανά με επικεφαλής τον ιδρυτή της, Άντον Ζάντορ Λαβέι.

Ο Λαβέι, σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις βιογραφίες του, καταγόταν απ’ την Τρανσυλβανία και μεγάλωσε ακούγοντας τις ιστορίες της τσιγγάνας γιαγιάς του. Του έλεγε για βρικόλακες, λυκάνθρωπους, προλήψεις και μαύρη μαγεία. Το 1945 ταξίδεψε με τον θείο του που εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός στη μεταπολεμική Γερμανία. Παρακολούθησε απαγορευμένες ταινίες της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, όπως το “Cabinet of Dr. Caligari”, που ενέτειναν το ενδιαφέρον του στον μυστικισμό. Την ίδια χρονιά, σε ηλικία 15 ετών, παράτησε το σχολείο γιατί τον δέχτηκαν στην ορχήστρα του μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο, όπου θα έπαιζε όμποε.


 
Δύο χρόνια αργότερα έφυγε από την ορχήστρα και βρήκε δουλειά στο τσίρκο του Κλάιντ Μπίτι. Αρχικά θήτευσε δίπλα στους εκπαιδευτές λιονταριών και τίγρεων, αλλά αργότερα έγινε ο πιανίστας του τσίρκου. Το 1948 μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου δούλευε ως πιανίστας σε διάφορα νυχτερινά κλαμπ. Σε ένα από αυτά, ονόματι “Mayans”, γνώρισε μια νεαρή ανερχόμενη ηθοποιό. Ήταν ξανθιά, πληθωρική και πολλά υποσχόμενη. Του συστήθηκε ως Μέριλιν Μονρό. Ήταν αχώριστοι για δύο βδομάδες. Μία σύντομη, αλλά πολύ παθιασμένη σχέση. Μερικά χρόνια αργότερα, η Μέριλιν έγινε η μεγαλύτερη σταρ του Χόλιγουντ.


Το 1949, για να αποφύγει τη στρατολόγηση για τον πόλεμο της Κορέας, γράφτηκε στο κολέγιο του Σαν Φρανσίσκο, για να σπουδάσει εγκληματολογία. Τον επόμενο χρόνο γνώρισε τη 15χρονη Κάρολ Λάνσινγκ, με την οποία παντρεύτηκαν το 1951. Για να συντηρήσει την οικογένειά του, βρήκε δουλειά ως φωτογράφος στην αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο.
Φωτογράφιζε τόπους εγκλήματος και υποστήριζε ότι έτσι γνώρισε την χειρότερη πλευρά της ανθρωπότητας. Το 1954 ανέλαβε όλες τις κλήσεις των “τρελών”, δηλαδή όσους τηλεφωνούσαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν φαντάσματα, τέρατα και υπερφυσικά πνεύματα. Ο Λαβέι έγινε ο πρώτος “κυνηγός φαντασμάτων” του Σαν Φρανσίσκο και γνώρισε πολλούς απ’ τους μελλοντικούς πιστούς της εκκλησίας του Σατανά. Ήδη είχε αρχίσει να δίνει διαλέξεις για τη μαγεία και το μυστικισμό.

Το 1955 ο Λαβέι είχε πια ακολούθους σε ολόκληρη την πόλη που παρακολουθούσαν τις διαλέξεις του. Ο Λαβέι αγόρασε ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο που παλιά λειτουργούσε ως οίκος ανοχής και διέθετε κρυφούς διαδρόμους, απ’ τους οποίους οι ηδονοβλεψίες πελάτες παρακολουθούσαν τα ζευγάρια στα δωμάτιά τους. Έβαψε το σπίτι μαύρο και έφερε τον κατοικίδιο πάνθηρά του, τον Ζόλταν. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πέρασε απαρατήρητος απ’ τους γείτονές του. Το 1960 χώρισε με την Κάρολ. Η κόρης τους, Κλάρα, έμεινε με αυτόν και τη νέα γυναίκα του, Νταϊάν Χάγκερτι, με την οποία απέκτησε άλλη μία κόρη, τη Ζίνα.
 
Άρχισε να διοργανώνει πάρτι στα οποία συγκέντρωνε τους πιο ιδιαίτερους χαρακτήρες. Από Ευρωπαίες βαρόνες μέχρι μεγαλοδικηγόρους και ντόπιους αστυνομικούς. Κάθε Παρασκευή, έκανε μαθήματα μαγείας, η είσοδος στα οποία ήταν 2,5 δολάρια. Στο μάθημα με θέμα “Κανιβαλισμός και Ανθρωποθυσίες”, μαγείρεψε τον μηρό μιας κοπέλας, που είχε προμηθευτεί από έναν μαθητή του, ιατροδικαστή. Προφανώς ανήκε σε πτώμα, αλλά αυτή ήταν μια λεπτομέρεια που δεν αποσαφηνίστηκε στους μαθητές του. Κάποια στιγμή, τα μαθήματά του έγιναν τόσο δημοφιλή, που ο κόσμος περίμενε έξω στο δρόμο και παρακολουθούσε απ’ τα παράθυρα. Τότε ένας φίλος του του είπε χιουμοριστικά: “Με τόσο κόσμο, μπορείς να φτιάξεις δική σου θρησκεία”.

Όλη η συνέχεια εδώ - Μηχανή του Χρόνου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ