Story: Ο χασάπης που πουλάει γαρδουμπάκια με υπόκρουση Led Zeppelin ήταν ο βασιλιάς της Τσικνοπέμπτης & φίλος της Στανίση!

«Για να κρατήσεις έναν πελάτη ευτυχισμένο πρέπει να του δίνεις καλό εμπόρευμα, με ωραίο τρόπο, προθυμία, χαμόγελο και σταθερότητα αφού η σχέση εμπόρου-κοινού είναι διαχρονική. 

Το χασάπη σου τον παντρεύεσαι και δύσκολα τον αλλάζεις»,  λέει περήφανα η Γωγώ Μαρόλη, σύζυγος του Γιάννη, του πιο γνωστού χασάπη των Εξαρχείων. Τουλάχιστον η ίδια αυτό έκανε και μαζί έχουν το πιο καθαρό, φημισμένο και «ροκ» κρεοπωλείο του κέντρου.

«Έκανα καράτε από μικρός, το ‘85 γνώρισα ένα χασάπη που με την κόρη του κάναμε μαζί μαθήματα. Αυτός είχε και έχει ακόμα μαγαζιά και ήταν μεγάλο όνομα στην κρεαταγορά, ο Δουγένης. Σε κάποια άσχετη στιγμή μου είπε ότι είμαι ιδανικός για μια τέτοια δουλειά. Μέχρι τότε δεν είχα καμία σχέση με το εμπόριο. Το ‘87 άρχισα να δουλεύω μαζί του και το ‘92 μου έδωσε ένα μαγαζί να δουλεύω. Τότε γνώρισα και τη γυναίκα μου στο καράτε, ήμουν δάσκαλος κι αυτή μαθήτρια, παράτησε τη δουλειά της στο Χρηματιστήριο και πήραμε το κρεοπωλείο της πλατείας Εξαρχείων στη γωνία Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου. Ιστορικό μαγαζί, βρισκόταν εκεί από το 1935 και είχε μεγάλη παράδοση. Όταν το αναλάβαμε βρισκόταν σε φθορά αλλά μέσα σε ένα χρόνο το κάναμε να ανθίσει. Στην Καλλιδρομίου μετακομίσαμε το 2003 για έναν απλό λόγο. Δεν είχαμε ενοίκιο».

Με το που περάσεις την πόρτα της Καλλιδρομίου 51 θα δεις μια μεγάλη βιτρίνα με ότι κρέατα μπορείς να φανταστείς. Κοτόπουλο, βιολογικό μοσχάρι, χοιρινό, παϊδάκια, γαρδουμπάκια, μούμπαρι, έντερα, συκωταριές, μπιφτέκια κάθε λογής και καλαμάκια που έχουν φτιαχτεί από το ίδιον το Γιάννη μέχρι το gourmet Dansk Steg που θέλει μισή ώρα ψήσιμο στο φούρνο στους 180 βαθμούς και μιάμιση ώρα από την άλλη πλευρά αφού βγάλεις τις δάφνες. Όλα αυτά θα τα ψωνίσεις κάτω από τον ήχο της rock αφού ο Γιάννης κάθε πρωί που ανοίγει το μαγαζί βάζει στο dvd player που έχει πάνω δεξιά του, live από τους Blue Oyster Cult, τους Led Zeppelin, τον Rory Gallagher κι όλα αυτά που άκουγε μικρός.

«Είμαι ακριβώς όπως ήμουν στα 20. Χωρίς μουσική δε μπορώ να δουλέψω. Μου λύνει τα προβλήματα στο μυαλό, δεν έχω νεύρα, υπάρχει ηρεμία για τη συναλλαγή μου με τους πελάτες. Με βοηθά να είμαι χαλαρός χωρίς να κουβαλάω τα δικά μου προβλήματα αφού όσα νεύρα και να υπάρχουν ο πελάτης έρχεται για να ψωνίσει κι όχι να τσακωθεί».

Οι Εξαρχειώτες (και όχι μόνο) τους αγαπάνε, τους προέτρεψαν μάλιστα να πάρουν το μαγαζί σε ένα δρόμο που είχε ορφανέψει από χασάπικα. Τον ξέρουν όλοι και μπορείτε να τον αναγνωρίσετε στην περσινή πασχαλινή διαφήμιση των Jumbo με την Kατερίνα Στανίση, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. «Μας αρέσει εδώ γιατί πουλάμε σε οικογένειες. Αυτές χρειάζομαι για να δουλέψω, να πουλήσω σε ανθρώπους που κάνουν οικογένεια και παιδιά. Υπάρχει και η λαϊκή του Σαββάτου που βοήθησε αφού η αγοραστική κίνηση είναι μεγάλη. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι κάναμε τη σωστή λύση διαλέγοντας το σωστό σημείο».

Όλη η συνέχεια εδώ - popaganda.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ