Story of the day: Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα αγόρασαν οι μεγιστάνες Ζούκερμπεργκ, Αμπράμοβιτς, Μαντόνα για να έχουν privacy!

Μπορεί τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη του Facebook να βρίσκονται σε... κοινή θέα και στη διάθεση των διαφημιστών, αλλά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θέλει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τη δική του ιδιωτική σφαίρα.

 

Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, ο ιδρυτής του Facebook δαπάνησε περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τέσσερις κατοικίες που συνορεύουν με τη δική του: επέτρεψε στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους να συνεχίσουν να ζουν εκεί, ωστόσο, πλέον, ο ίδιος έχει τον μόνο λόγο για το ποιοι θα είναι οι γείτονές του και πώς θα αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα οικόπεδα. Μια από αυτές τις συμφωνίες, ωστόσο, κατέληξε σε δικαστική διαμάχη.

Ο Μίρτσεα Βοσκεριτσιάν, μεσίτης ακινήτων και γείτονας του Ζούκερμπεργκ, είχε συμφωνήσει να πουλήσει το σπίτι του στον νεαρό μεγιστάνα για 1,7 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό μικρότερο της πραγματικής του αξίας, με αντάλλαγμα σημαντικές γνωριμίες στον κόσμο των πλούσιων και διάσημων φίλων του. Ο Ζούκερμπεργκ, όπως τον κατηγορεί στην αγωγή ο Βοσκεριτσιάν, δεν εκπλήρωσε την υπόσχεσή του και τώρα ο μεσίτης απειλεί με ακύρωση της συμφωνίας. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία που έχει στη διάθεσή του ως αποδεικτικό στοιχείο ο μεσίτης, η βοηθός του Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε ότι ο εργοδότης της θυμάται την υπόσχεσή του.

«Είχα μια σύντομη συνομιλία με τον Μαρκ και λέει ότι θυμάται πως είχε δεσμευτεί να βοηθήσει κάπως αυτόν τον τύπο» γράφει το μήνυμα της Αντρεα Μίσμαν προς τον οικονομικό σύμβουλο του Ζούκερμπεργκ. «Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κανονίσουμε μεταξύ μας, κάτι μικρό, χωρίς να ανακατευτεί απαραιτήτως ο Μαρκ;» αναρωτιέται η Μίσμαν. Τα μηνύματα, όμως, που παρέδωσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του Ζούκερμπεργκ δίνουν διαφορετική τροπή στην υπόθεση, καθώς δίνουν την εντύπωση ότι ο μεσίτης επιχείρησε να εκβιάσει τον δισεκατομμυριούχο. Eγγραφα από το 2012 αποδεικνύουν ότι ο Βοσκεριτσιάν είχε διαμηνύσει στον Ζούκερμπεργκ πως σχεδίαζε να χτίσει οίκημα στο εν λόγω ακίνητο. «Εάν ο Μαρκ σκοπεύει να ζήσει εδώ για πολύ καιρό, έχει μια ευκαιρία να διασφαλίσει την ιδιωτικότητά του» ανέφερε ο μεσίτης σε μήνυμα, όπου εξηγούσε ότι το κτίσμα που θα ανεγερθεί θα έχει απρόσκοπτη θέα στην αυλή και στην κρεβατοκάμαρα των Ζούκερμπεργκ. Η χρονική στιγμή που εστάλη το μήνυμα συμπίπτει με την απόφαση του Ζούκερμπεργκ να κάνει προσφορές εκατομμυρίων στους γείτονές του, φοβούμενος ότι θα βρεθούν και άλλοι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του στην περιοχή.

Ο ιδρυτής του Facebook είχε αποφύγει να αγοράσει κατοικία στο αρκετά απομονωμένο Hollywood Hills όπου διαμένουν διάσημοι αστέρες, προτιμώντας να βρίσκεται σε μια ζωντανή γειτονιά, κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του. Το κόστος, βέβαια, ξεπέρασε κατά πολύ τους υπολογισμούς του. Εναν χρόνο αργότερα ο μεσίτης ζήτησε από τον επιχειρηματία να κλείσουν τη συμφωνία αγοραπωλησίας, αναφέροντάς του ότι συμφωνεί «επειδή προσφέρθηκε να βοηθήσει στην πώληση των ακινήτων που διαθέτει μπροστά σε εργαζόμενους του Facebook και υποσχέθηκε να γίνει φίλος του». Η υπόθεση αναστάτωσε και τη σύζυγο του Ζούκερμπεργκ, Πρισίλα Τσαν, η οποία έγραψε ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι που με κάνουν να νιώθω θλίψη και θυμό».

Ζούκερμπεργκ: Ξόδεψε μία περιουσία για να μην τον βλέπουν

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του αγόρασαν το σπίτι τους έναντι επτά εκατομμυρίων τον Μάιο του 2011. Συνολικά, όμως, αναγκάστηκαν να δαπανήσουν 37 εκατομμύρια προκειμένου να κρατήσουν την ιδιωτική τους ζωή μακριά από τα αδιάκριτα μάτια, αγοράζοντας τέσσερις γειτονικές κατοικίες. Ενας εξ αυτών, μεσίτης στο επάγγελμα, έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του ιδρυτή του Facebook, με την αιτιολογία ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του να του γνωρίσει τους ισχυρούς φίλους του.

Στα βήματά του και η σιδηρά κυρία της Yahoo!

Η κίνηση του Μαρκ Ζούκερμπερκ βρήκε μιμητές στους επιτυχημένους συναδέλφους του στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Μόλις δύο εβδομάδες μετά τις αγορές των κατοικιών στη γειτονιά του Ζούκερμπεργκ, η Μαρίσα Μέγιερ, αφεντικό της Yahoo!, προχώρησε σε ανάλογη αγορά. Συγκεκριμένα, η «σιδηρά κυρία» της τεχνολογίας αγόρασε έναν οίκο τελετών κοντά στην κατοικία της, που είχε θέα προς τα ιδιαίτερα δωμάτιά της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Έθνος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ