4 απλά βραδινά βήματα για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα!

Μαζί με τον ύπνο, που είναι η υπέρτατη κούρα ομορφιάς και δύναμης, ακολουθούμε μερικές απλές συμβουλές για να ξυπνάμε κάθε πρωί με φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Νο 1: Ο καθαρισμός

Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως. Το να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πριν κοιμηθούμε είναι το Α και το Ω της ομορφιάς και της παράτασης της νιότης. Οι πόροι ξεμπλοκάρουν, το δέρμα αναπνέει, οι ελεύθερες ρίζες εξουδετερώνονται. Προκειμένου να κοιμηθούμε χωρίς να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, χρησιμοποιούμε όποιο καθαριστικό μας βολεύει, ακόμα και μαντηλάκια. Ιδανικά όμως προτιμάμε ένα καθαριστικό που ξεπλένεται, σε συνδυασμό με ένα απαλό βαμβακερό ύφασμα για ήπια απολέπιση.

 

Νο 2: Η απολέπιση με γλυκολικό οξύ

Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτει ένα πιο φωτεινό και λαμπερό στρώμα επιδερμίδας. Παλιότερα μόνο ο δερματολόγος μπορούσε να μας κάνει απολέπιση με ΑΗΑ. Ωστόσο, πλέον κυκλοφορούν απολεπιστικά με ως και 10% γλυκολικό οξύ προκειμένου να είναι ασφαλή. Τι προσέχουμε: να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης, να αποφεύγουμε την απολέπιση με ΑΗΑ τους καλοκαιρινούς μήνες και φοράμε πάντα SPF. Και εννοείται ότι δεν την εφαρμόζουμε καθημερινά.

 

Νο 3: Η ενυδάτωση με έλαια

Ακούγεται πολύ τελευταία και όχι άδικα. Το έλαιο περιποίησης που περιέχει αιθέρια έλαια αλλά και βοτανικά εκχυλίσματα είναι απόλυτα συμβατά με το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, άρα και πολύ αποτελεσματικά. Επιπλέον, η μυρωδιά που αναδίδουν (ιδίως αν περιέχουν λεβάντα, χαμομήλι, νερολί ή ιλάνγκ-ιλάνγκ) έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας.

 

ή….

 

Νο 4: Η μάσκα νυχτός

Για ακόμα πιο ενισχυμένη θρέψη, εφαρμόζουμε μια μάσκα. Οι καινούριες συνθέσεις δεν ξεπλένονται απαραίτητα, αλλά μπορούν να παραμείνουν στο δέρμα κατά τη διάρκεια της . Εξάλλου τη νύχτα, το δέρμα μπαίνει στη διαδικασία της επούλωσης και της ανάπλασης, οπότε μια θρεπτική μάσκα βελτιστοποιεί το αποτέλεσμα.

Πηγή: vita.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ