Με Αλέκο (Φλαμπουράρη) στην Αίγινα & στην Αιγινίτισσα ο Πρωθυπουργός, η Μπέτυ & τα παιδιά!

Μια... ανάσα από το ασφυκτικό χρονικό (και όχι μόνο) πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους πήρε χθες ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος «έκλεψε» ελάχιστες ώρες, εν μέσω των δύσκολων διαβουλεύσεων, για να βρεθεί με τα παιδιά του και τη σύντροφό του την Καθαρά Δευτέρα στην Αίγινα...

Σαρακοστιανά και χαρταετοί


Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, ο πρωθυπουργός εθεάθη μαζί με την οικογένειά του στην ψαροταβέρνα «Αιγινήτισσα», στην ομώνυμη παραλία του νησιού, παρέα με τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τη σύζυγό του, καθώς και άλλα δύο ζευγάρια με παιδιά.
Η πολυμελής συντροφιά έφαγε σαρακοστιανά, ενώ στη συνέχεια κατέβηκαν όλοι μαζί στην παραλία, όπου μικροί και μεγάλοι πέταξαν χαρταετούς. Ο Αλ. Τσίπρας ξέκλεψε λίγο χρόνο, για να κάνει μόνος του έναν περίπατο παρά θίν' αλός, για να επιστρέψει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η «παρέα της Αίγινας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολιγόωρη εορταστική «απόδραση» του πρωθυπουργού στην Αίγινα συνέπεσε χρονικά με τη δημοσίευση ενός εκτενούς ρεπορτάζ των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» για την «παρέα της Αίγινας» («Aegina gang»), η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, «κρατάει το κλειδί στην ευρωκρίση της Ελλάδας».


Το δημοσίευμα αναφέρεται στη γνωριμία του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Βαρουφάκη στην Αίγινα (ο υπουργός Οικονομικών διατηρεί εξοχικό στο νησί), αλλά και στην πολυετή σχέση του πρωθυπουργού με τον μέντορά του, Αλ. Φλαμπουράρη, ο οποίος επίσης διατηρεί παραθεριστική κατοικία στο νησί και είναι μόνιμος οικοδεσπότης του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», η «παρέα της Αίγινας» παίζει καθοριστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή περιπέτεια της Ελλάδας, ενώ, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ορισμένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Αλ. Τσίπρας και κάποιοι «Αιγινήτες» είναι «κρυφοί» σοσιαλδημοκράτες και «οδηγούν το κόμμα προς το Κέντρο και στη συνθηκολόγηση με το Βερολίνο»...

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ