Άνοιγμα στους VIP Άραβες επισκέπτες κάνει η ελληνική τουριστική αγορά: Deluxe παρουσία σε Ντουμπάι & Τεχεράνη!‏

Άνοιγμα στους VIP τουρίστες από τις αραβικές χώρες επιχειρεί ο ελληνικός τουρισμός, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής ικανότητας από επιλεγμένες τουριστικές αγορές και την απόκτηση μεριδίου από την πίτα των 94 δισ. δολαρίων που υπολογίζεται ότι θα ξοδεύουν μέχρι το 2020. 

Η Ελλάδα που παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού να άρει ή να αμβλύνει τους περιορισμούς από τις απαιτήσεις Visa σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινά φέτος τις προσπάθειές της από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η επιλογή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που εκτιμάται ότι θα έχει άμεσα αποτελέσματα, στηρίχθηκε αφενός στη δυναμική της αγοράς αυτής, αφετέρου στη διάθεση σημαντικού αριθμού ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να προσεγγίσουν ευρύτερα την αγορά της Μέσης Ανατολής. Από τη συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει και ένα ποσοστό από τις απώλειες που θα καταγραφούν το 2015 λόγω της «μαζικής υποχώρησης» των Ρώσων τουριστών κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία. Παράλληλα όμως η χώρα μας κάνει προσεκτικά βήμα και σε άλλες αραβικές χώρες για την προσέλκυση τουριστών με μεγάλα εισοδήματα, όπως είναι οι Ιρανοί αλλά και οι Σαουδάραβες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ