Γιάννενα: Η νέα μαρτυρία και το άγνωστο καψώνι στον αγνοούμενο φοιτητή Β. Γιακουμάκη - Νέα τροπή στο μεγάλο θρίλερ του μήνα!

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Ρεθυμνιώτη, Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Αν και έχουν περάσει 18 ημέρες από την εξαφάνιση του η οικογένεια του αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν στις αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του, αναζητούν ένα σημάδι ζωής του νεαρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. 


Δραματική τροπή στις πολυήμερες έρευνες δίνει η μαρτυρία γυναίκας, η οποία διαμένει λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή. Η γυναίκα, η οποία έχει ήδη δώσει κατάθεση στην αστυνομία, αναφέρει ότι γύρω στις 22.00 το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου -ημέρα εξαφάνισης του Βαγγέλη- κάποιος νεαρός της χτύπησε επίμονα την πόρτα, ζητώντας βοήθεια.

Η ίδια φοβήθηκε να ανοίξει καθώς δε γνώριζε τον νεαρό και δεν ήξερε τι συνέβαινε. Όταν πλέον βεβαιώθηκε ότι ο άγνωστος είχε αρχίσει να απομακρύνεται, άνοιξε την πόρτα. Υποστηρίζει ότι ο νεαρός έμοιαζε στον Βαγγέλη και θεωρεί ότι επρόκειτο για τον 20χρονο.

Η μαρτυρία αυτή που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική έγινε γνωστή με μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του νεαρού. Μετά και από την συγκεκριμένη μαρτυρία, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται για πολλοστή φορά προς τις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής Κατσικά που εκτείνονται σε μία έκταση περίπου 80 στρεμμάτων και στην περιοχή της λίμνης. 

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις μαρτυρίες, τις έρευνες της Αστυνομίας, των ιδιωτικών ντετέκτιβ αλλά και της εκπομπής είναι ότι: ο Βαγγέλης μετά το μεσημεριανό γεύμα στην τραπεζαρία της Σχολής, πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο του με σκοπό να μείνει εκεί.

Ο συγκάτοικος του αναφέρει ότι ο Βαγγέλης βγήκε από το δωμάτιο για να πάει στις εξωτερικές τουαλέτες της Σχολής. Όταν επέστρεψε έδειχνε αναστατωμένος, σαν να είχε γίνει κάτι. Πήρε τα κλειδιά και όπως ήταν ελαφριά ντυμένος έφυγε, χωρίς να πει το παραμικρό στον συγκάτοικο του. Ο τελευταίος ανέφερε ότι ο Βαγγέλης του έλεγε πάντα πού πάει, ακόμα και αν πεταγόταν στο περίπτερο. 

Ο Βαγγέλης βγαίνει από την Σχολή, πηγαίνει στο περίπτερο και αγοράζει ένα ολόκληρο εισιτήριο για το ΚΤΕΛ. Κάμερα κοντινού βενζινάδικου τον καταγράφει να περπατάει στο δρόμο έξω από την Σχολή με κατεύθυνση προς Γιάννενα. Αυτό συμβαίνει γύρω στις 2 παρά δέκα. Η κάμερα δεν καταγράφει τον Βαγγέλη να επιστρέφει στην Σχολή από τον ίδιο δρόμο. 

 

Όμως συμφοιτήτρια του έχει καταθέσει ότι είδε τον Βαγγέλη μέσα στην Σχολή και τον χαιρέτησε, περίπου στις 3 παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής. Αυτό είναι το τελευταίο ίχνος του. Ο συγκάτοικος του έφυγε από την Σχολή περίπου στις 16.20 και πέντε λεπτά αργότερα επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Είναι πολύ πιθανόν ο οδηγός του λεωφορείου που ανέφερε ότι πήρε τον Βαγγέλη το μεσημέρι εκείνο, να μπερδεύτηκε με τον συγκάτοικο του.

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι παρά τα καψόνια και τον εξευτελισμό που βίωνε ο νεαρός από συγκεκριμένα άτομα, ο Βαγγέλης για κάποιο λόγο συνέχισε να κάνει παρέα μαζί τους, όπως τουλάχιστον προκύπτει από μαρτυρίες. Ειδικότερα, ο συγκάτοικος του ανέφερε ότι μετά το μεσημεριανό συνήθιζε να ανεβαίνει στον όροφο των Kρητικών, ενώ μία κοπέλα περιέγραψε περιστατικό το οποίο έζησε σε καφετέρια της περιοχής.

Ο Βαγγέλης είχε παραγγείλει καφέ, οι Kρητικοί για να τον πειράξουν τον έκρυψαν και στο τέλος του έριξαν ένα ποτήρι νερό στο κεφάλι μπροστά σε όλο τον κόσμο. Παρά ταύτα, ο Βαγγέλης παρέμεινε στην παρέα τους. Για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί αλλά κυρίως για τα όσα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ με εντολή του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» την οποία έχει αναλάβει τριμελής επιτροπή με επικεφαλής νομικό.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ