Good News: Ένα εργαστήριο με θέμα την Αθήνα, για παιδιά όπου θα φτιάξουν ένα ομαδικό λεύκωμα για την πόλη όπως την θέλουν!

Ένα εργαστήριο με θέμα την πόλη, για παιδιά 5-7 ετών διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται τα Σάββατα από 28 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου 2015, 11πμ-2μμ, με τίτλο "Μάθηση στη Στέγη"

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά σχεδιάζουν τη δική τους Αθήνα. Εξερευνούν την πόλη, συλλέγουν δεδομένα και ανταλλάσσουν ιδέες για να δημιουργήσουν ένα λεύκωμα της Αθήνας όπως την πλάθουν με τη φαντασία τους!

Σε κάθε συνάντηση, διερευνούν μια διαφορετική πλευρά της πόλης: τα κτίρια, τις συγκοινωνίες, τους ανθρώπους, τα πάρκα. Ερευνούν, παρατηρούν, συζητούν και βάζουν στο μικροσκόπιο τη σημερινή Αθήνα.

Πώς είναι η αρχιτεκτονική της πόλης; Ποια υλικά χρησιμοποιούνται στις παλιές και τις νέες οικοδομές; Τα παιδιά προτείνουν μια νέα πόλη, φτιαγμένη από ποικίλα υλικά και μέσα από τη δική τους ματιά. Με φωτογραφίες, κολλάζ και ζωγραφιές που δημιουργούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, φτιάχνουν ένα μεγάλο ομαδικό λεύκωμα της πόλης. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Η τέχνη επιτίθεται, από τον F. Luke, Μάντσεστερ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ