Πώς από ήσυχος & χαμογελαστός μαθητής έγινε ο πιο αιμοσταγής τζιχαντιστής στον κόσμο - Τζον με το όνομα! (Φωτό - Βίντεο)

Χαμογελώντας στον φωτογραφικό φακό στην οικογενειακή φωτογραφία με τους συμμαθητές του, δεν υπάρχει τίποτα που να φανερώνει ότι ο μαθητής Μοχάμεντ Εμγουαζί, θα γίνει ο πιο διαβόητος τζιχαντιστής τρομοκράτης στον κόσμο.

Ο μακελάρης του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον, κάθεται οκλαδόν δίπλα στο προαύλιο του St Mary Magdalene Church of England, ένα σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας , όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε η βρετανική Daily Mail.

Η εφημερίδα που επικαλείται μαρτυρίες, αναφέρει ότι ο Εμγουαζί σε ηλικία έξι ετών, έφθασε το 1993 με την οικογένειά του στη Μεγάλη Βρετανία από το Κουβέιτ. Αν και δεν γνώριζε παρά μόνο ελάχιστες λέξεις στα αγγλικά, δεν φάνηκε δύσκολο να προσαρμόζεται στο νέο, δυτικό τρόπο ζωής του στην εύπορη συνοικία του δυτικού Λονδίνου.

Στο σχολείο κατάφερε σχετικά εύκολα να προσαρμοστεί και να κοινωνικοποιηθεί σε βαθμό που -σύμφωνα με μαρτυρία καθηγητή του- έγινε πολύ δημοφιλής.

Στην τάξη, ήταν ο μοναδικός μουσουλμάνος. Δεν είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα μαθήματα,βρισκόταν κάτω από τον μέσο όρο, όμως αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο και όπως όλα τα αγόρια της ηλικίας του, ήθελε να παίζει ως επιθετικός.

Ο πατέρας του δούλευε ως οδηγός ταξί, η μητέρα του δεν εργαζόταν και μεγάλωνε τον Εμγουαζί μαζί με τα υπόλοιπα τρία παιδιά στο σπίτι. Η οικογένεια μίλαγε αραβικά μεταξύ της και πήγαινε τακτικά στο τζαμί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρώην συμμαθητές του αδυνατούσαν χθες να πιστέψουν ότι το ήσυχο και αγαπητό στο σχολείο αγόρι είχε μετατραπεί σε έναν από τους πιο στυγερούς εγκληματίες του κόσμου.

H Daily Mail αναφέρει ωστόσο, ότι σε μια σχολική επετηρίδα σε ηλικία 10 ετών ο Εμγουαζί δηλώνει ότι το αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι το πασίγνωστο πολεμικό «Duke Nukem» ενώ το αγαπημεο του βιβλίο είναι το «Πώς να σκοτώσει ένα τέρας» από τη δημοφιλή παιδική σειρά τρόμου Goosebumps.

Το σπίτι του Τζιχάντι Τζον στο δυτικό Λονδίνο

Μετά την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 1999, ο νεαρός Μοχάμεντ μετακόμισε στο Quintin Kynaston Community Academy, στο St John’s Wood, και σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Wenstminster, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρία συμφοιτητή του, αποτελούσε ιδανικό φυτώριο στρατολόγησης νεαρών μουσουλμάνων και μύησής τους στη τζιχάντ.

Εκεί ο Εμγουαζί συνδέθηκε με υποστηρικτές του ριζοσπαστικού Ισλάμ όπως με τον Μπιλάλ ελ Μπερτζάουι, ενός από τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας οποίος σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Σομαλία πριν από τρία χρόνια.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο, μιλώντας με καθαρή λονδρέζικη προφορά, τον περασμένο Αύγουστο, όταν φάνηκε να σκοτώνει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ. 

Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ανάλογα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα των αποκεφαλισμών των δυτικών ομήρων Στίβεν Σότλοφ, Ντέιβιντ Χέινς, Άλαν Χένινγκ και Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ, καθώς και σε βίντεο με τους Ιάπωνες ομήρους Χαρούνα Γιουκάουα και Κέντζι Γκότο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, έτσι είναι σήμερα ο 26χρονος Βρετανός εκτελεστής που ακολουθεί πιστά τις εντολές των τζιχαντιστών. 

Πηγή: dailymail.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ