1 εκ. δολάρια θα κοστίσουν τα χλιδάτα προκλητικά γενέθλια του δικτάτορα της Ζιμπάμπουε! Δείπνο με... κρέας ελέφαντα!

Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο δικτάτορας της Ζιμπάμπουε, έγινε 91 χρονών την περασμένη εβδομάδα, αλλά το πάρτι γενεθλίων του έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου. Θα είναι μια εξαιρετικά πολυδάπανη γιορτή σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και γήπεδο γκολφ κοντά στο Victoria Falls. 

«Το Victoria Falls θα είναι ο χώρος των εορταστικών  εκδηλώσεων  », είπε ο Innocent Hamandishe του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF, αναφερόμενος στο κορυφαίο τουριστικό θέρετρο της χώρας. 

Εκτιμάται ότι 20.000 άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Elephant Hill Hotel και στο γήπεδο γκολφ που είναι δίπλα στους καταρράκτες στα σύνορα με τη Ζάμπια. Το σάιτ του ξενοδοχείου καλεί τους υποψήφιους πελάτες να 'παίξουν γκολφ εκεί που περιφέρονται τα ζώα'. Το μενού περιλαμβάνει δύο ελέφαντες που θα σφαχτούν μαζί με περίπου άλλα 100 ζώα για τα γενέθλια και το λουκούλειο δείπνο.

Μια ομάδα νέων του κόμματος του Μουγκάμπε που ονομάζεται «κίνημα της 21ης Φεβουαρίου», η οποία προγραμματίζει το πάρτυ γενεθλίων από το 1986, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να μαζέψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια (888.300 ευρώ) από δωρεές. Ο πρόεδρος του Woodlands Conservancy στο Victoria Falls, Tendai Musasa, είναι ένας από τους πολλούς κατοίκους της Ζιμπάμπουε που έκαναν δωρεά. «Του ευχόμαστε πολλά ακόμα ευτυχισμένα χρόνια»

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Κίνημα για τη Δημοκρατική Αλλαγή (MDC), κατήγγειλε την υπερβολή & τις πολυτέλειες γιά την γιορτή. "Όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για να χρηματοδοτηθεί αυτή η άπρεπη γιορτή πρέπει να δοθούν άμεσα προς την αποκατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, κλινικών και σχολείων σε αγροτικές περιοχές γύρω από το Victoria Falls», είπε ο Obert Gutu. 

«Για μένα οι εορτασμοί είναι μια σπατάλη, λαμβάνοντας υπόψη ότι εκατομμύρια πολίτες της Ζιμπάμπουε ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας», είπε ένας κάτοικος της Χαράρε που δεν θέλησε να δημοσιευτεί το όνομα του. «Οι πολίτες της Ζιμπάμπουε δεν μπορούν να έχουν ένα αξιοπρεπές γεύμα. Έτσι όταν το λένε ότι ο πρόεδρος ξόδεψε ένα εκατομμύριο δολάρια για εορτασμούς, αυτό είναι εντελώς ανεύθυνο και παραμέληση των ίδιων τον ανθρώπων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.»

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ