Εικόνες & βίντεο από τη βιβλική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής - Η Πυροσβεστική έδινε μάχη για τη διάσωση ανθρώπων!

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει ήδη προκαλέσει τα πρώτα προβλήματα στην Αττική. Η εικόνα που επικρατούσε τα μεσάνυχτα στη Μάνδρα Αττικής ήταν πραγματικά χαοτική.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Μάλιστα το νερό στους δρόμους της Μάνδρας ξεπέρασε και το ένα μέτρο.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροδότηση.  

Πολλά σπίτια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό έξι ατόμων ιδιαίτερα στις οδούς Πλάτωνος και Κοροπούλη. 

Από τη νεροποντή εγκλωβίστηκαν και δύο άτομα στα αυτοκίνητά τους κάτω από τη γέφυρα στη διασταύρωση της Αττικής Οδού με τη Μάνδρα Αττικής όπου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκαν.


 

Σε αρκετά σημεία στη Μάνδρα οι δρόμοι είναι ακόμα χείμαρροι. Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων στην περιοχή. 

Τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου που φούσκωσε λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν πολλά σπίτια και παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, «στοιβάζοντάς» τα το ένα πάνω στο άλλο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελευσίνας.

Το κέντρο της πόλης παραμένει σχεδόν αδιάβατο, ενώ όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έδινε μάχη για τη διάσωση ανθρώπων. Η νύχτα ήταν δύσκολη και για άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως η Νέα Πέραμος, και τα Μέγαρα. 

Από το πρωί έχει αρχίσει η υποχώρηση των υδάτων, ενώ η Πυροσβεστική έχει αρχίσει την άντληση υδάτων, όπως δήλωσε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη.

Τι λένε οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι μιλούν για πρωτοφανή νεροποντή που κατα τη διάρκειά της σχεδόν όλοι οι δρόμοι της περιοχής είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Όπως μαρτυρούν και οι εικόνες οι καταστροφές είναι μεγάλες αφού η ορμή του νερού παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του, ακόμα και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα των κατοίκων.

Οι περισσότερες καταστροφές συνέβησαν στην οδό Κοροπούλη, η οποία είναι κεντρικός δρόμος της Μάνδρας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ