6 σούπερ στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - Γιατί νηστεία δεν σημαίνει στέρηση απόλαυσης!

Κλασικά σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και πιάτα με παραδοσιακή βάση και μικρά μοντέρνα twists βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο, στήνοντας μια ποικιλόμορφη, πολύ ζωντανή, νηστίσιμη γευστική σκηνή, που μόνο μονότονη δεν μπορείς να την πεις. Λάβετε φάγετε..

Σμυρναίικη αύρα στο «1903 Α Τaste of Smyrna»


Στο μικρό και πολυμήχανο αποσταγματοποτείον της Γλυφάδας ονόματι «1903 Α Τaste of Smyrna» ξεκινήστε οπωσδήποτε με την «μπαρουτοκαπνισμένη χαβιαροσαλάτα» του Ηλία Σκουλά αυτή η γενναιόδωρη σε εντάσεις κρεμώδης ταραμοσαλάτα με τα καπνιστά μύδια είναι απίθανη, ιδίως άμα βάλεις δίπλα της ένα τσίπουρο ή μια yeni raki.

Πίτα πολυφωνική στο «Αγάνι»


Την ιδιαίτερη, μυρωδάτη χορτόπιτά του με θαλασσινά ο Στάθης Κουτέρης τη φτιάχνει από τότε που το εστιατόριό του ήταν στην Αλσούπολη. Και τώρα, που το «Αγάνι» βρίσκεται στο Μαρούσι, δηλώνει νόστιμο «παρών» με τραγανό φύλλο σε ρόδινο χρώμα κι ενδιαφέρουσα γέμιση-μιξάζ στεριάς και θάλασσας.

Σύγχρονη παράδοση στον «Βλάσση»


Στον «Βλάσση», σε έναν παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, θα βρείτε ένα κριθαρότο με γαρίδες και λεπτοκομμένα λαχανικά (καροτάκια, κολοκυθάκια, μαραθόριζα κ.ά. ), ανάλαφρο, με ελαφρώς υδαρή και νόστιμη σάλτσα. Δοκιμάστε όμως και το λαχανόρυζο με την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά και τον ανηθάτο αρακά στην κατσαρόλα.

Νησιώτικα και στεριανά στην «Αλεξάνδρα»


Σταθερά καλό ελληνικό εστιατόριο, η «Αλεξάνδρα» στο Πάρκο Παναθηναίων έχει κάποιες συνταγές νηστίσιμες μεν, που κάνουν καριέρα όλο το χρόνο δε, και αξίζει να τις δοκιμάσεις, όπως τα εύγευστα κυκλαδίτικα ρεβίθια και η μακαρονάδα με τα θαλασσινά στη λαδόκολλα, ένα πιάτο που δεν λείπει ποτέ από το μενού εδώ και χρόνια.

Νηστίσιμα με θέα στο «La Suite Lounge»
Χταποδάκι γιαχνί με κοφτό μακαρονάκι, αγκινάρες με χλωροκούκια και μάραθο, γίγαντες με φρέσκια ντομάτα και καρότο, σουπιές με Αγιωργίτικο και χόρτα, ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, με λεμόνι κι ελαιόλαδο Χαλκιδικής και άλλες πολλές προτάσεις εναλλάσσονται σε καθημερινή βάση στο «La Suite Lounge», στα ψηλά πατώματα του «St George Lycabettus».

Σαρακοστιανό μενού στο «La Brasserie»


Στο «La Brasserie», στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Titania», μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή προτείνουν ένα ειδικό μενού με παραδοσιακές συνταγές της Σαρακοστής: αγκινάρες αλά πολίτα, καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι, ρύζι και λαχανικά, γίγαντες στο φούρνο με χειμωνιά­τικα λαχανικά, ρεβιθάδα, ταραμοκεφτέδες με φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο...

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ