Λύθηκε το μυστήριο με τον γυμνό του Μπάκιγχαμ - Η παρατηρητικότητα λύνει τις απορίες - Για δείτε! (φωτό - βίντεο)

Είναι το βίντεο που προκάλεσε τον απόλυτο σάλο. Και αυτό γιατί έδειχνε κάτι... απολύτως αναπάντεχο, παράξενο, πρωτόγνωρο, το οποίο -αν μη τι άλλο- προκαλούσε ερωτηματικά. 

Ο λόγος για το περίφημο βίντεο με τον γυμνό άνδρα που δραπευτεύει με... σεντόνια από τον τελευταίο όροφο του Μπάκιγχαμ, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, είναι προϊόν μοντάζ.

Οπως ήθελαν οι αρχικές πληροφορίες, το βίντεο ελήφθη από δύο Σουηδέζες τουρίστριες οι οποίες κατέγραφαν με το κινητό τους την αλλαγή φρουράς στο Μπάκιγχαμ και κατά τύχη «έπιασαν» και τον γυμνό άνδρα που πηδούσε από τον τελευταίο όροφο του παλατιού στο κενό, προφανώς για να γλιτώσει από κάποιον/κάποια.

Το βίντεο, όπως είναι φυσικό, έκανε τον γύρο του κόσμου, με το Μπάκιγχαμ να αρνείται να σχολιάσει, να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για προϊόν μοντάζ. Η σιωπή του παλατιού φούντωσε τα σενάρια, ωστόσο τόσο η Αστυνομία όσο και τα γύρω νοσοκομεία αρνούνταν ότι είχαν δεχθεί κάποια κλήση για το περιστατικό αυτό. Και τώρα έρχονται και κάποιες αναλύσεις που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και δείχνουν ότι το βίντεο είναι κατασκευασμένο.

Η ιστοσελίδα Jonrosling.com ανέλυσε τα καρέ του βίντεο και διαπίστωσε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο κτίριο που απεικονίζεται στο βίντεο και το πραγματικό παλάτι. Συγκεκριμένα, στο βίντεο με τον γυμνό άνδρα απεικονίζονται κιονόκρανα, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, ενώ επίσης παρατηρεί διαφορές στη διακόσμηση, στα χρώματα και στις αποστάσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ