Συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική, συνεργός του Χ. Ξηρού - Μαζί της και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου που την έκρυβε σπίτι της!

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα από την αστυνομία η Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, όσο αυτός ήταν δραπέτης και με τον οποίο σχεδίαζαν από κοινού την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αγγελική είχε βρει καταφύγιο σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Η Αγγελική Σπυροπούλου ήταν το νούμερο ένα καταζητούμενο πρόσωπο για την ΕΛΑΣ από όταν συνέλαβε τον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό και αποκάλυψε τα σχέδιά του για επίθεση στις φυλακές. 

Η αστυνομία φαίνεται πως έφτασε στα ίχνη της 22χρονης μετά την χθεσινή σύλληψη της 36χρονης γυναίκας, που φέρεται να επιτελούσε ρόλο «ταχυδρόμου» μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Η 36χρονη κατηγορείται ότι λειτουργούσε σαν «ταχυδρόμος» μεταξύ των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της Αγγελικής, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι της στην Σαλαμίνα.

Το Σαββατοκύριακο η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο ακόμη συνεργάτες του Ξηρού, έναν 39χρονο με την κωδική ονομασία «Ιάσονας» και έναν 32χρονο που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό ( κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας ( password ), τηλέφωνο επικοινωνίας, 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούνταν στην  μεγάλη απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού.  

Κατά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και τις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι που έμενε στην Ανάβυσσο, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εντοπιστεί μια πλαστή ταυτότητα της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, ενώ η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του «Μανώλη» της 17Ν που βρέθηκε στην Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι. 

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω συνδέσμου τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, φέρεται να είναι εκείνη που έκανε κατόπτευση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι ακριβής χαρτόγραφηση.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως η Αγγελική έχει καταγραφεί σε επίσκεψη στον Κορυδαλλό και έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Κατά τη συνέχεια των αποκαλύψεων από την αστυνομία στην υπόθεση Ξηρού, η Αγγελική φαινόταν να έχει συνομιλίες με μέλη των Πυρήνων, όπου ανάφερε την χείριστη άποψη που είχε για τον Ξηρό. 

Από την έρευνα στο σπίτι της Περαχώρας Λουτρακίου, όπου διέμενε η Αγγελική Σπυροπούλου βρέθηκε μία κάρτα μνήμης και μία ταμπακιέρα που διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στις οποία βρέθηκαν δύο ακόμα κάρτες μνήμης. 

Αυτή την ώρα η 22χρονη κρατείται στην αντιτρομοκρατική και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Συνελήφθη η μητέρα του αδελφών Τσάκαλου - Στο σπίτι της στην Σαλαμίνα φέρεται να βρήκε καταφύγιο η Αγγελική Σπυροπούλου!

Μάλιστα, η σύλληψη έγινε στο εφετείο συμφωνά με κάποιες πληροφορίες έξω από το γραφείο του ανακριτή.

Η γυναίκα είχε προσέλθει στο Εφετείο προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών ενώ φέρεται πως πρόθεση της ήταν να καταθέσει πως ο 32χρονος κατηγορούμενος ο οποίος απολογείται αυτή την ώρα καθώς και η 36χρονη που συνελήφθη την Κυριακή δεν γνώριζαν ότι μετέφεραν υλικό που επρόκειτο να τοποθετηθεί σε καλάσνικοφ που κατά την κατηγορία θα χρησιμοποιούσαν στην προσπάθεια απόδρασης από τον Κορυδαλλό.

Ο ανακριτής της είπε να επανέλθει στο γραφείο του την Παρασκευή και αμέσως μετά οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ