Good News: ''Μιλάτε ελληνικά τον Mάρτιο στην Αυστραλία'' - Ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε χθες για πρώτη φόρα!

«Μιλάτε Ελληνικά τον Μάρτιο» είναι ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε χθες και για πρώτη φορά στην Αυστραλία, όχι μόνο για την διατήρηση της γλώσσας μας στους ομογενείς, αλλά και για την προώθησή της στους Αυστραλούς. 

Στόχος της καμπάνιας είναι οι ομογενείς να μιλούν μόνο ελληνικά στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στις ομογενειακές οργανώσεις. Το ΣΤΟΙΧΗΜΑ όμως είναι να σταματήσουν τελείως να μιλούν αγγλικά, καθώς όπως έχει καταδειχθεί από έρευνα, η ελληνική γλώσσα χάνει συνεχώς έδαφος στη χώρα. 

Η επιλογή του Μαρτίου δεν είναι τυχαία, καθώς είναι ο μήνας που εορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 αλλά και που διοργανώνονται ελληνικά φεστιβάλ σε όλη την Αυστραλία.

Τα πρώτα βήματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς το facebook πλημμύρισε με αναρτήσεις «Μιλάμε Ελληνικά».

Η ιδέα της καμπάνιας ανήκει στο Σάκη Ζαφειρόπουλο, πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Εβδομάδας, πρώην δήμαρχο του Φίτζροϊ, πρώην διευθυντή του υπουργείου Μετανάστευσης, πρώην διευθυντή της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας SBS και σήμερα προέδρου της «Φροντίδας» και του καναλιού 31.

Η ιδέα υιοθετήθηκε αμέσως από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον διευθυντή των σχολείων της Κοινότητας, Μάνο Τζιμπράγο και τον διευθυντή του κολεγίου «Όμηρος», Τάσο Δουβαρτζίδη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ